Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Evo šta se dešava sa tijelom nakon samo jednog treninga

22/07/2015

Kada počnete da trenirate, prvih nekoliko dana će vas tijelo boljeti. Ali čak i nakon prvog treninga će početi da se dešavaju promene na tijelu, zato samo nastavite da trenirate.

Šta se dešava sa tijelom nakon samo jednog treninga?

1) STRES NESTAJE

Skorašnja anketa u SAD je otkrila da samo 14 posto ljudi trenira da bi redukovalo stres. Čak i ako vam vježbanje stvara stres, trening podstiče bolju cirkulaciju krvi do mozga i luči hormon endofrin.

2) MOŽETE DA SPRIJEČITE NASTANAK DIJABETESA

U studiji iz 2007. godine, grupa vježbača je otkrila da jedan trening redukuje masne naslage u mišićima, što pospješuje osjetljivost insulina. Nizak insulin može da dovede do dijabetesa.

3) VAŠ DNA MOŽE DA SE PROMIJENI

U studiji pokrenutoj 2012. godine, švedski istraživači su otkrili da zdravi ali neaktivni odrasli koji urade samo jedan trening, utiču na promjenu genetskog materijala njihovih mišića.

DNA se nasljeđuje od roditelja, ali faktori načina života, kao što je trening, mogu da igraju važnu ulogu kod prenošenja određenih gena.

4) BOLJE ĆETE SE KONCENTRISATI

Kada počnete da trenirate, krv u mozgu pospješuje funkciju moždanih ćelija i na taj način ste bolje skoncentrisani nakon treninga.

5) BIT ĆETE BOLJE RASPOLOŽENI

U toku treninga, vaš mozak počinje da otpušta neurotransmitere (endofrin i seratonin) koji podižu raspoloženje i otklanjaju depresiju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.