Život i zdravlje

Evo vam dokaza da se dobro dobrim vraća…

25/05/2015

Mladom Sikhu koji je nedavno skinuo turban kako bi pomogao ozlijeđenom dječaku grupa stranaca odlučila je pokazati da se dobro dobrim vraća.

Priča o 22-godišnjem Harmanu Singhu, koji živi u novozelandskom Aucklandu, proširila se svijetom nakon što je on spasio dječaka kojeg je udario automobil, tako što je skinuo turban i zaustavio krvarenje.

[pull_quote_right]Inspirisani pozitivnim komentarima gledatelja, ekipa Good News Networka Singha je iznenadila novim pokućstvom[/pull_quote_right]

“Vidio sam dijete kako leži na tlu i ženu koja ga drži. Dječak je krvario pa sam skinuo turban i stavio ga ispod njegove glave. Nisam mislio na turban, mislio sam na nesreću koja se dogodila i bilo mi je jasno da njemu treba nekakav povez jer je krvario. Moj posao je bio pomoći. Mislim da bi bilo ko drugi napravio isto”, kazao je Singh za New Zeland Herald.

A, razlog zbog kojeg su mnogi njegov potez posebno hvalili (a, neki osuđivali) jest taj što Sikhima nije dozvoljeno skidati turban u javnosti i ovime je Singh prekršio strogo religijsko pravilo.

Ipak, na kraju priče glasniji su bili oni koji su Singha podržali. Naime, kada je Singh davao intervjue nakon nesreće, neke TV ekipe snimale su ga u njegovu domu pa su tom prilikom ljudi mogli vidjeti kako skromno živi.

Inspirisani pozitivnim komentarima gledatelja, ekipa Good News Networka Singha je iznenadila novim pokućstvom.

“Ovo je najveće iznenađenje u mom životu”, kazao je Singh kroz suze.

Pogledajte kako je to izgledalo…

https://www.youtube.com/watch?v=5XZOuXBdAhM

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.