Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evo zašto žene ne bi trebale spavati s raspuštenom kosom

spavanje san

Niko još nije izumio čudesno rješenje za održavanje kože savršeno čistom, ali postoje neke stvari za koje znamo da utječu na izgled najvećeg organa ljudskog tijela.

Prehrana i stres jedni su od ključnih čimbenika, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći. Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u puno gorem stanju nego što bi trebala biti, a toga niste niti svjesni.

Mnoge žene navečer idu spavati s raspuštenom kosom što može biti jedna od najvećih grešaka koju rade. Prirodna ulja iz kose kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i sl. mogu zatvoriti pore na vašoj koži i iritirati je, piše Večernji list.

Zbog toga vam lice može biti u puno lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite.

Ali, rješenje za ovaj problem vrlo je jednostavno. Dermatolozi savjetuju da uvijek prije spavanja povežete kosu u rep kako ne bi spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete prečvrsto jer je tako možete oštetiti, ali i neće vam biti baš ugodno spavati s čvrsto povezanim repom na glavi.