Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ferrarija kojeg su oduzeli mafiji dodijelili policiji (VIDEO)

ferari italija333

Italijanska vlada konfiskovala je Ferrari 458 Spider koji je pripadao jednom članu organizovane kriminalne grupe u toj zemlji, a vozilo je zatim ustupljeno policijskoj upravi grada Milana.

Kao i u slučaju drugih policijskih automobila i ovaj, originalno bijeli, Ferrari dobio je oznake snaga reda na spoljašnjosti i dodatnu svjetlosnu signalizaciju, dok je u kabini instaliran policijski radio.

Iako raspolaže performansama koje su idealne za gonjenje onih koji prekrše zakon, policijski Ferrari služit će za odnose s javnošću i edukaciju djece uz jasnu poruku da se zločin ne isplati.

Mafijaški Ferrari 458 Spider ipak neće zadugo ostati u vlasništvu policije, s obzirom da će vozilo na kraju biti prodato na aukciji a prikupljen novac bit će uplaćen u fond žrtava organizovanog kriminala u Italiji.

Model 458 Spider pogonjen je 4.5 litarskim V8 motorom sa 570 ks, koji je uparen sa F1 mjenjačem sa duplim kvačilom. Od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 3,4 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.