Norbert Schobert

Fitness guru: Žene koje ne smršaju poslije poroda same krive što ih muževi ostavljaju

schobert

Sam Schobert je otac troje djece, a u svojoj šokantnoj snimci, koja je pregledana skoro milion puta, navodi da žene svojim stavom uništavaju odnos s mužem

Norbert Schobert (48) je broj jedan fitness guru u Mađarskoj i smatra se jednom od najpoznatijih tamošnjih ličnosti. Zbog svog utjecaja ima veliki broj pratitelja pa ne čudi što je nedavnom izjavom privukao pažnju, ali i navukao bijes mnogih.

Naime, Schobert je putem jedne od svojih društvenih mreža izjavio da su žene same krive ako ne smršaju nakon porođaja pa ih zbog toga muževi ostave. On tvrdi da oni nisu dužni trpjeti ženu koja ne želi izgubiti 20 do 30 kilograma nakon rođenja djeteta.

Sam Schobert je otac troje djece, a u svojoj šokantnoj snimci, koja je pregledana skoro milion puta, navodi da žene svojim stavom uništavaju odnos s mužem, a od svoje djece prave polusiročad, prenosi Daily Mirror.


Kako ističe Schobert, muškarci su prisiljeni patiti jer njihova supruga, koja je nekada imala 58 kg, sada ima 20 ili 30 kg više. Dodao je i da nakon porođaja ženska koža postaje “odbojna” te da je nužno da se majke vrate na svoju prijašnju kilažu kako bi im brakovi opstali i bili ispunjeni radošću.

Schoberta su pored brojnih fanova kritizirali i mađarski političari i javne ličnosti, pozvavši ga da se izvini za svoje tvrdnje, dok neki pozivaju i na bojkot njegovih proizvoda.

Schobert i dalje odbija ispričati se za svoje komentare.