Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Flert i samopouzadnje: Kako osvojiti svaku koju poželite

20/07/2015

Samopouzdanje, imali ga ili ne, može ozbiljno da utiče na vašu umjetnost zavođenja, smatraju stručnjaci.

Kako na flert gledaju muškarci sa i bez samopouzdanja?

Muškarci bez samopozdanja bježe od flertovanja, jer stalno razmišljanju o potencijalnim negativnim posljedicama: odbijanju, propastu ili riziku od završavanja s lošim partnerom.

S druge strane, naučnici tvrde da muškarce s visokim samopouzdanjem razmišljanje o mogućim posljedicama zapravo motiviše da probaju.

(De)motivacija

U isto vrijeme, razmišljanje o pozitivnom ishodu flerta i pronalazak ljubavi inspiriše muškarce s manjkom samopouzdanja, dok ovi benefiti imaju potpuno opozitne efekte na muškarce sa samopouzdanjem.

Muškarci s visokim samopouzdanjem prirodno naginju nagradama i benefitima, što uništava njihovu motivaciju prilikom flerta, sugerišu studije. Isto se odnosi i na paradoks muškaraca bez samopouzdanja, jer oni imaju tendenciju da se fokusiraju na rizike, koji ubijaju igru.

Savjet za samouvjerene muškarce

“Dakle, ako imate mnogo samopouzdanja, fokusirajte se na grozne stvari koje mogu da vam se dese nakon flerta”, kaže Lisa Hoplock, naučnica Univerziteta Victoria u Kanadi.

Zamislite da vas ispali pred drugarima ili da vam kaže da prošetate.

Toliko ste navikli na uspjeh i prihvatanje da će vas ovakve stvari zaista inspirisati, pretpostavljaju autori istraživanja.

Savjet za muškarce bez samopouzdanja

S druge strane, ako imate manjak samopouzdanja, naglašavajte pozitivne strane približavanja slatkoj djevojci. Blokirajte misli o odbijanju i koncentrišite se na moguće benefite, mislite na druženje, makar i na jednu noć. Uradite i tako ćete imati više uspjeha.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.