Fotografija ove bebe je najljepši dokaz ljubavi

beba-fotka1

Shar Institut za oplodnju iz St. Louisa objavio je na svojoj Facebook stranici fotografiju koja je natjerala na hiljade ljudi da puste suzu.

Naime, beba je okružena stotinama šprica koje je mama koristila kako bi je dobila, ali prikazuje i sve ono kroz šta je majka prolazila tokom same oplodnje.

Doktorica Molina Dayal je rekla da na fotografiji nisu prikazane sve zalihe injekcija koje je majka dobijala kako bi ostala u drugom stanju, jer ih je mnogo više.

Bebina majka, Angela, željela je samo da pruži podršku svim ženama i da im kaže samo da se “drže”.

beba

“Igle su bile najlakši dio tog procesa, to je više emotivna borba, sa puno uspona i padova. Duže vrijeme sam već sama i čekam da se pojavi onaj pravi. A onda mi je nakon nekog vremena bilo teško i da zatrudnim, pa sam odlučila da uradim oplodnju”, rekla je ona za “ABC News”.

“Nikada nismo vidjeli da neka fotografija može da stvori takvu pometnju u svijetu neplodnosti”, rekla je Lisa Stark, direktorica za komunikacije u SharInstitutu za “ABC News”.

Za dva dana fotografiju je pogledalo i podijelilo na društvenim mrežama više od pola miliona ljudi, a inspirisala je na stotine majki da podijele svoja iskustva vještačke oplodnje.

“Blizanci koje sam dobila vještačkom oplodnjom danas imaju 13 godina. Vrijedni su svake injekcije, svake procedure kroz koju sam prošla, svakog kilometra koji sam prošla na putu kako bih došla do klinike”, napisala je jedna majka na Facebooku dok je druga dodala da je “svako vađenje krvi, svaka šaka tableta, svaki trenutak bio vrijedan toga”.

“Kako je snažna fotografija. Tjera mi suze na oči. Mi smo prošli kroz dva IVF ciklusa i još uvijek nismo doveli bebu kući”, napisao je drugi korisnik Facebooka.

Ovaj Institut ima svoje stanice širom Amerike i Evrope, a kako tvrde, oni su doveli na svijet više od 18.000 beba.