Život i zdravlje

Fotografija zagrljenih djevojčica oboljelih od raka obišla svijet

27/05/2015

Fotografija dvije hrabre djevojčice oboljele od raka kako stoje na prozoru zagrljene nakon kemoterapije obišla je svijet.

Maliyah Jones ima svega pet godina i bori se s rakom već tri godine. Ljekari su u njenom abdomenu pronašli tumor veličine narandže koji se sada proširio na kosti. Dali su joj svega 30 posto šansi da preživi.

Maliyah-Jones

Maliyah Jones

 

Njena drugarica dvogodišnja Madelina DeLuca ide na kemoterapiju otkako su joj dijagnosticirali leukemiju prošle godine.

Kada su se djevojčice prvi put vidjele u dječijoj bolnici u Pittsburghu odmah su se zagrlile i postale prijateljice.

Dirljivi momenat kako se djevojčice grle snimila je Maliyahina majka Tazz i postavila na Facebook, a slika se vrlo brzo proširila na internetu.

Madelina-DeLuca

Madelina DeLuca

 

– Upoznale su se taj dan, a moja kćerka je odmah potrčala u zagrlja Madelini. Grlile su se i gledale kroz prozor, te sam ih uslikala – ispričala je Tazz, te dodala da su djeca jako bliska u ovakvim ustanovama.

– Kada djeca pomažu djeci najbolja je podrška jer oni nisu toliko svjesni šta se događa, istakla je ona.

Inače, Tazz je pokrenula stranicu za pomoć njenoj kćerki nakon što su joj 2012. otkrili rak u abdomenu. Poslije toga su joj otkrili još jedan u vilici.

– Ponosna sam na to koliko Maliyah ima snage. Nadam se da će što više ljudi diljem svijeta vidjeti sliku, ne samo zbog moje kćerke, nego zbog svih porodica koje prolaze kroz isto, istakla je Tazz.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.