Mlada i uspješna

Fotografije Asime iz Bihaća u svjetskim časopisima

asima

Moje fotografije su objavljene na svim društvenim mrežama i portalima, a onda su počeli stizati lajkovi i komentari koji su bili pozitivni.

Mladi i talentovani model Asima Sefić (21) iz Bihaća još jednom je obradovala svoje sugrađane viješću da će njena fotografija u narednom periodu krasiti omot novog brenda jednog od vodećih svjetskih proizvođača farbe za kosu.

U svijet modelinga ušla je sasvim slučajno. Sve je krenulo od susreta sa fotografkinjom Majom Topčagić kada su nastale neke od njenih prvih fotografija koje su završivši na društvenim mrežama izazvale niz pozitivnih reakcija, uslijed čega je krenula pomama fotografa i modnih agencija za njom nakon čega se odlučila okušati u svijetu mode.

Fotografije postale viralne

“Kao djevojčica koja je imala 14 godina tada nisam ni znala šta je modeling niti sam se ikad zamišljala kao model. U jednom prijateljskom susretu i nakon nekoliko odrađenih fotografija krenula je moja priča sa modelingom. Moje fotografije su objavljene na svim društvenim mrežama i portalima, a onda su počeli stizati lajkovi i komentari koji su bili pozitivni. Fotografije su postale dijeljene na društvenim mrežema. Ubrzo su mi se počeli javljati drugi fotografi, neke modne agencije kako iz Bosne i Hercegovine tako i one iz država regiona“, navodi Asima Sefić, u svom razgovoru za Anadolu Agency (AA).

Crvenkasta boja njene kose je priroda, a pjegice koje ima na licu bile su, kaže, presudne za odabir nje kao modela od strane poznatih časopisa i firmi.

Nakon dugo vremena razmišljanja, Asima je odlučila da se profesionalno posvetiti modelingu jer je, kaže, vidjela da ima afinitete prema modi i smatrala je kako je dovoljno zrela i da ima sposobnosti da se time bavi.

“S obzirom da ovdje u Bihaću nema mogućnosti za profesionalno bavljenje modelingom, odlučila sam se otići korak dalje. Otputovala sam u Zagreb i ostvarila kontakt sa agencijom Midikenn model Management, nakon čega sam odlazila na kastinge u Milano, Pariz i London, te odradila reklamu za njemački Lidl, a najljepša saradnja mi je ova sa Garinerom“, navodi Asima.

Želi biti socijalni radnik

Završila je srednju Ekonomsku školu u Bihaću, a trenutno studira na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću kao redovni student treće godine na odsijeku Socijalna pedagogija i duhovna skrb. Modelingom kao jedna vrsta hobija već duži niz godina, ali se u budućnosti ne vidi kao model koji se ovim poslom bavi profesionalno. Ipak joj imponuje to što je svjetski poznata firma Garnier ostvarila kontakt s njom i ponudila joj angažman.

“Pošto su moje slike i danas jako popularne i jako tražene u svijetu, svjetski časopisi su preuzeli te fotografije preko moje agencije jer su vidjeli potencijal u tim slikama i završile su na naslovnim stranama za najpoznatije magazine u svijetu kao što su Vogue i Daily Mail. Nedavno sam ostvarila saradnju sa poznatim brendom Garnier. Jedna od mojih fotografija krasi njihovu farbu za kosu i to je sve što mogu o tome da kažem, ne mogu govoriti o detaljima. Modeling mi i dalje ostaje na tome da je hobi, a naravno ako budem imala još ponuda prihvatiću ih. Moram priznati da me više zanima grana socijalne pedagogije i duhovne skrbi. Želim da posvetim vrijeme u radu sa određenom grupom osoba sa poteškoćama u razvoju. Ne planiram ići vani, jer smatram da sa svojom strukom mogu dovoljno dobro zaraditi kako bih i ovdje imala lijep život“, poručuje Asima.