Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zlatni savjet

Genijalan trik za guljenje češnjaka: “Ovo mi je promijenilo život” (VIDEO)

luk

Sve što trebate učiniti je uzeti cijeli češnjak u jednu ruku, oštar nožić u drugu i njegov vrh zabiti dublje u režanj te ga doslovno izvući van iz ljuske

Postoji nekoliko različitih načina na koje možete oguliti češnjak, no jedan još vjerovatno niste dosad probali.

Dok mnogi to rade tako da ga zgnječe nožem pa uklanjaju ljuske ili ga stave u zatvorenu posudicu i tresu dok ljuskice ne otpadnu same, jedna korisnica Twittera podijelila je jednostavan, brz i učinkovit način na koji možete oguliti i očistiti češnjak.

Sve što trebate učiniti je uzeti cijeli češnjak u jednu ruku, oštar nožić u drugu i njegov vrh zabiti dublje u režanj te ga doslovno izvući van iz ljuske.

“Kao osobi koja jede puno korejske hrane, ovo je najbolja metoda za guljenje češnjaka”, napisala je korisnica Twittera koja je podijelila trik na svom profilu i oduševila mnoge.

Video je podijelio više od 100 hiljada ljudi, a lajkalo više od 300 hiljada. “Genijalno, moram ovo probati”, komentarisala  je jedna osoba, a druga je dodala: “Ovaj trik mi je promijenio život.”

“Ovo je hipnotizirajuće”, “Sada se osjećam kao idiot”, “Wow, ovo je revolucionarno, jedva čekam i sam probati”, pisali su ostali.