Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Glavni razlog zbog kojeg muškarci ne vjeruju ženama

19/05/2015

Još jedno istraživanje, još jedan problem za modernu mladu ženu.

Univerzitet Connecticut ima podatak koji bi mogao zabrinuti sve cure sa seksi profilnim slikama: muškarci manje vjeruju lijepim, seksi ženama.

Krenimo ispočetka – naučnici su pokazali fotografije žena muškarcima koji su pristali učestvivati u istraživanju. Jedan dio fotografija je prikazivao digitalno uljepšane žene sa lijepim frizurama, jakim makeupom i seksi izgledom, a druge su fotke prikazivale žene u nešto prirodnijem izdanju.
Muškarci su ocijenili da imaju manje povjerenja prema ženama koje na fotografijama izgledaju seksi, te da im se ove prirodne čine vrjednijima povjerenja.
Šta to znači za tvoju profilnu sliku na Facebooku?
Ništa posebno. Zaključak istraživanja je da muškarci ipak imaju povjerenja i u ove seksi žene što se tiče karaktera, samo ne vjeruju da te iste žene stvarno tako dobro izgledaju. U prijevodu, boje se da će se na eventualnom spoju umjesto seksi žene pojaviti bradati muškarac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.