Danijela Štajnfeld

Glumica koja je Lečića optužila za silovanje: “Ja neću stati”

DANIJELA (1)

Podsjetimo, advokat Danijele Štajnfeld rekao je za Tanjug da će uložiti prigovor na odluku Tužiteljstva

Glumica Danijela Štajnfeld oglasila se na Instagramu nakon što je Više javno tužiteljstvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu koju je podnijela protiv glumca Branislava Lečića, kojeg je optužila za silovanje.

Napisala je da žrtve imaju pravo na slobodu, te da ona neće stati na ovome.

“Ne moram nikome ništa dokazivati. Želim da žrtve imaju slobodu prijaviti nasilje i pravo na podršku. I jedna žrtva je previše, a ima ih nebrojeno. To mora prestati. Zato ja neću stati”, napisala je Štajnfeld.

“Na nama je da sada konačno razumijemo sve razloge šutnje žrtava koje su svugdje oko nas, a koje bi, da ih pitate, negirale sve traume koje su proživjele ili ih još uvijek doživljavaju, lagale vas u oči, samo da ne dožive ovo što sam ja danas doživjela”, dodala je glumica u još jednoj objavi na društvenoj mreži.

Podsjetimo, advokat Danijele Štajnfeld rekao je za Tanjug da će uložiti prigovor na odluku Tužiteljstva.

O čitavoj situaciji oglasio se i Lečić.

“Ne bih još uvijek ništa komentarisao, zato što ja službeno nemam ta saznanja. Da sam vjerovao medijima i drugima, a ne zakonu, mislio bih da sam monstrum. Ovako ću i sada poštovati zakon i sačekati da me službeno obavijeste pa ću dati saopćenje”, rekao je Lečić za Blic.