Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Šta radimo pogrešno

Greške koje pravimo pri pranju lica

tusiranje

Sredstva za pranje moraju se malo ostaviti na koži kako bi se lakše tretirale pore

Pranje lica je svakodnevna i neophodna aktivnost za pravilnu hidrataciju i zdravlje kože. Međutim, evo šta možda radite pogrešno, iako je to uobičajena navika.

Pogrešna temperatura

Ekstremne temperature vode mogu razbiti kapilare u koži. Pranje lica sa prevrućom vodom može uzrokovati suhoću i skidanje zaštitne barijere kože. Previše hladne vode neće očistiti prljavštinu ili šminku produktivno.

Pogrešan peškir za lice

Možda koristite prljavi peškir za sušenje lica nakon što je očistite ili peškir koji je previše grub u teksturi i može iritirati kožu, posebno ako ste osjetljivi.

Pogrešna navika nakon pranja

Neophodno je brzo odraditi korake za njegu kože da biste zadržali hidrataciju, inače će voda ispariti ostavljajući ćelije kože dehidrirane. Nakon što operete lice, odmah stavite ulje, kremu ili serum, dok koža još ima malo vlage. Na taj će način voda doprijeti u kožu, što je korisno za adekvatnu hidrataciju.

Pogrešno vrijeme pranja zuba

Trebali biste oprati zube prije nego počnete sa svojom rutinom za njegu kože, a ne poslije. Pranje zuba nakon ili između koraka može isprati proizvode koje ste upravo primijenili.

Rutine u njezi kože

Sredstva za pranje lica koriste se na različite načine. Za svaki tip postoje posebne upute. Naprimjer, proizvodi koji nisu od pjene trebali bi se primjenjivati na blago vlažnu ili suhu kožu, dok pjene trebaju vodu kako bi se formirali u efikasno sredstvo. Sredstva za pranje moraju se malo ostaviti na koži kako bi se lakše tretirale pore.