Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pennsylvanija

Greškom banke dobili 200 hiljada KM na račun, sve potrošili

asasassa

Par se sada sučeljava s optužbama za krađu. Pušteni su uz kauciju od 25.000 dolara

Bračni par se suočava s optužbama za krađu nakon što je navodno slučajno potrošio novac koji je greškom uplaćen na njihov račun.

Robert i Tiffany Williams iz Pennsylvanije 31. maja greškom službenice slučajno su dobili na račun 120 hiljada dolara (oko 200 hiljada KM), no umjesto da se jave banki i provjere šta se dogodilo, oni su sve to potrošili između 3. i 19. juna.

“Ja bih provjerio s bankom prije nego bi napravio išta. Nisam tako glup, ali neki ljudi rade gluposti ponekad”, rekao je Robert Painton, jedan od susjeda para koji su ostali u nevjerici.

Policija kaže da je par kupio SUV, dva četverotočkaša, kampericu i prikolicu za auto. Osim toga, novac su trošili na račune, popravke automobila, kupnju automobila, a 15 hiljada dolara dali su potrebitim prijateljima.

Jednom kad je banka shvatila svoju grešku, novac je prebačen na pravi račun. Banka je zatim kontaktirala Tiffany Williams 20. juna i rekli su joj da par mora banki platiti 107 hiljada dolara prekoračenog minusa.

Idući dan banka je zvala ponovo, a Tiffany im je rekla kako ona i njen muž rade na planu plaćanja. Sudski papiri pokazuju da nakon prvih telefonskih poziva par nije imao kontakt s predstavnicima banke, usprkos nekoliko pokušaja da ih se kontaktira.

Par se sada sučeljava s optužbama za krađu. Pušteni su uz kauciju od 25.000 dolara.