Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Porodična tragedija

“I kamen bi zaplakao”: Ženi umrla kćerkica, a za njom muž i sestra

barfut-

Najteže joj je bilo da objasni 11-godišnjem sinu Masonu da mu je otac umro

Kada su Joey Ajres i Mark Barfoot prije devet mjeseci izgubili kćerkicu, srušio im se svijet. Šestogodišnja Lyla umrla je od posljedica trovanja krvi samo nedjelju dana nakon što im se požalila na glavobolju.

Nepunih godinu dana kasnije Joey se ponovo suočava s teškom tragedijom: dok je išao u vrtić po dvogodišnju unuku, četrdesetsedmogodišnji Mark doživio je infarkt i umro. Ljekari su mu konstatovali smrt u bolnici, u šest sati poslije podne, u isto vrijeme kada i njihovoj kćerkici.

Nesretna Joey, koja je ove godine izgubila i sestru Sharon, kaže da je šokirana i da ne može da vjeruje da joj se ponovo događa ista stvar.

– Mark je bio savršen otac, zaista. Bio je dobar i nježan i uvijek spreman da pomogne drugome. Porodica mu je bila sve – kaže ona.

Iako joj se srce slama, kaže da je tješi to što je Mark sada sa Laylom.

– Moja najstarija sestra Sharon preminula je u ustanovi za palijativnu njegu ove godine. Imali smo tri smrtna slučaja za devet mjeseci. Ova godina je zaista bila užasna – kaže ona.

Uprkos bolu koji preživljava, majka sedmoro djece iz Linkolna kaže da potiskuje bol kako bi mogla da bude oslonac ostatku porodice.

– Teško je, ali trudim se da budem jaka. Želim da priredim najljepši Božić djeci i unucima – objašnjava i dodaje da bi njen suprug sigurno želio da ona bude jaka i nastavi da živi.

Najteže joj je bilo da objasni 11-godišnjem sinu Masonu da mu je otac umro.

– Mason je skrhan. Stalno ponavlja da se tata sakrio i da će ga naći. Kaže da ne može da se raduje Božiću i da nije fer što sestra i tata ne mogu da budu s njima.

Iako je neizmerno tužna, Joey je ipak smogla snage da zahvali svima koji su pokušali da pomognu Marku i sakupljali novac za pomoć porodici.

– Želim da zahvalim organizaciji “One Stop”, koja je prikupljala novac za porodicu i svima koji su bili uz mene te noći kada je Mark preminuo. Na sajtu GoFundMe otvorena je stranica, na kojoj ljudi dobre volje mogu da se prijave i daju dobrovoljni prilog.