Auto-moto kliba "Extreme"

Igor Vulović najbrži na utrci ubrzanja automobila u BiH

utrka

Drugo i treće mjesto pripalo je Alenu Mujanoviću i Mensuru Redžiću

Na pomoćnoj pisti zračne luke u Mostaru u subotu je počela najveća utrka ubrzanja automobila u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Auto-moto kliba “Extreme”. Tiitula najbržeg u Bosni i Hercegovini pripala je Igoru Vuloviću koji vozi za AMK “Extreme”.

S više od 130 prijavljenih automobila oboren je dosadašnji rekord. Za prvenstvo Bosne i Hercegovine natjecalo se 30 automobila u klasama P1-pro FWD(prednja vuča), P2-pro RWD(zadnja vuča),P3- pro AWD(pogon na sva četiri točka), te D-pro DIESEL klasa.

U klasi na prednji pogon najbrži je bio Irvin Ibrović iz Sarajeva sa svojom Volkswagen Jettom, dok su drugo i treće mjesto zauzeli Nedim Pinjo i Nedjeljko Simanić.

U klasi automobila na zadnji pogon dominirali su Mostarci. U borbi za prvo mjesta natjecale su se klupske kolege Goran Krešić i Dalibor Ostojić iz AMK “Extreme”.

Za čak pola sekunde brži je bio Goran Krešić u svojoj Seat Ibizi s  motorom smještenim pozadi. Treće mjesto pripalo je Mehmedu Đikiću iz Mostara.

U klasi automobila sa pogonom na sve točkove, najbrži je bio Ivan Vulović sa svojim VW Golfom 7 R, dok je drugo i treće mjesto pripalo Alenu Mujanoviću i Mensuru Redžiću. U dizel klasi najbrži je bio Mustafa Hadžurešić sa Seat Ibizom i pogonom na sva četiri točka. Drugo mjesto pripalo je Edinu Kanliću, a treće Krešimiru Peharu.