Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ima 30 godina i dva braka iza sebe. Ovo je naučila o ljubavi

zena

Kada se prvi brak završio, imala sam osjećaj da moj život tek počinje. Udala sam se odmah nakon gimnazije, a razvoj je uslijedio tokom prve godine fakulteta. Bila sam dobar student, imala dobar posao koji me je čekao u odličnoj firmi i tonu prijatelja. Pomislila sam da sam po prvi put zaista slobodna, piše Ashley Lawson za Huffington Post.

Kada se i drugi brak završio, mislila sam da je sa mojim životom gotovo. Sramota koju sam imala zbog dva neuspjela braka isisala je želju za životom. Jednostavno sam odustala od svega. Pila sam jer je to bila jedina stvar koja je činila da se osjećam živom.

Mnogi mi govore „treća sreća“. Ali sada shvatam da sam svo vrijeme imala sreću i mnogo manje se brinem o trećem putu, ako ga ikada i bude

Ali nekim čudom, odlučila sam da prestanem. Jednog dana probudila sam se negde gdje nikako nisam smjela da budem i znala sam da je došlo vrijeme za promjene. Ostavljanje pića bila je prva u nizu neprijatnih, zbunjujućih i predivnih stvari koje sam uradila kako bih se ponovo vratila u svijet.

Toliko toga sam naučila nakon što sam odlučila da ponovo počnem da živim. Prosto sam gutala priče i mudrost drugih kako bih pokušala da shvatim šta me je dovelo do dna i kako da krenem naprijed.

Mnogo toga sam naučila i o sramoti. Dva propala braka ne mogu da me ubiju, ali skrivanje od realnosti može. Zato sam se suočila sa svim neprijatnostima. Pogledala sam ih pravo u oči. Pričam svoju priču iako osećaj sramote vrišti unutar mene i govori mi da ućutim i samo pobjegnem. Shvatila sam da je sramota kukavica. Uvijek će biti prva koja će poželjeti da pobegne od borbe.

[yuzo_related]

Uvijek sam čekala da život počne sam od sebe. Čekala sam narednog muškarca, posao, uspijeh, bilo šta zapravo. Međutim, život je tu kako biste ga zgrabili, a sve ostalo dovest će do razočaranja i osjećaja praznine. Zato svakog dana svesno donosim odluku da živim.

Naučila sam da ljubav druge osobe neće nadomjestiti manjak ljubavi prema sebi. Zato svakog dana pokušavam da se volim više nego prethodnog. To mi je donijelo samopouzdanje, radost i dubok osjećaj ispunjenosti za koji nisam mislila da je moguć za osobu koja iza sebe ima 29 godina i dva propala braka.

Ponekada imam osjećaj da ne bi trebalo da budem toliko radosna, s obzirom na prošlost, kao da to ne zaslužujem. Ali i dalje tvrdoglavo biram radost.

Mnogi mi govore „treća sreća“. Ali sada shvatam da sam svo vrijeme imala sreću i mnogo manje se brinem o trećem putu, ako ga ikada i bude.