Život i zdravlje

Imala 152 kilograma, pa smršala na samo 32

21/06/2015

Britanka Claire Huxtable (44) bila je teška 152 kilograma i htjela je smršati za godišnji odmor. Počela je dijetu no uskoro je postala opsesivna. U dvije godine je njena težina pala na samo 32 kilograma. Dijagnosticirali su joj anoreksiju.

Claire, majka dvoje djece, je za Daily Mail ispričala kako se striktno držala dijete. Kada je počela gubiti kilograme, porodica i prijatelji su joj govorili da izgleda odlično i poticali ju da nastavi mršati.

Claire-Huxtable3

“Počela sam dijetu jer sam htjela da mogu konačno normalno sjesti u sjedalo u avionu. Prije sam živjela na čokoladi, čipsu, brzoj hrani. Krenula sam na dijetu i počela jesti samo voće i povrće. Sve je to izmaklo kontroli. Sada želim upozoriti druge da budu oprezni s dijetama. Samo sam htjela biti mršava, a sada sam opasno pothranjena. Prije sam bila sretna i puna samopouzdanja, a sad sam jadna i nesretna”, kaže Claire.

“Koliko god kilograma izgubila ja sam i dalje u ogledalu vidjela debelu ženu”, kaže Claire. Mislila je i da se anoreksija njoj ne može dogoditi, da je to bolest od koje pate samo tinejdžerice.

“U početku su mi svi davali komplimente i govorili mi da izgledam izvrsno. Uživala sam kupujući odjeću manjih veličina”, kaže Claire.

Tokom odmora u Grčkoj nekoliko se puta onesvijestila.

“Nisam mislila da je gubitak težine veliki problem, ali to mi je otvorilo oči”, kaže.

Kada se vratila kući, završila je u bolnici.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.