Život i zdravlje

Ismet pravi sladoled od kajsijevače, ne preporučuje više od dvije kugle

05/07/2015

“Baza za ovaj sladoled je naravno sladoled od kajsije, a ne treba biti previše dovitljiv i zaključiti da u njemu završava i rakija”, našalio se Ismet Alija poznatiji kao Iso.

Ponajbolji slastičar u Belom Manastiru u Hrvatskoj ovaj sladoled ne prodaje mlađima od 18 godina, a starijima, ne preporučuje više od dvije kugle, posebno vozačima. Dugo je razmišljao, tvrdi, kako riješiti najveći problem u proizvodnji sladoleda od rakije, a to je smrzavanje rakije. No, kad je “izmozgao rješenje”, sladoled se pojavio u prodaji.

“Ma, svake godine potrudim se imati nešto novo. Zadnje dvije godine sam naglasak stavio na privlačenje roditelja koji dovode djecu u slastičarnu. Sa sladoledom od viljamovke, graševine i kajsijevačke imam konačno ponudu i za njih”, ispričao je Iso, koji je osim alkoholnih napravio i sladoled od sira te od kokica.

Dnevno napravi, tvrdi, samo 4-5 litara sladoleda od kajsijevače, tek toliko da pokaže da mu ideja ne nedostaje. Za njega je priča sa sladoledima od alkohola tek vrhunska zabava.

“Kad osjetim da ulazim u kolotečinu moram napraviti nešto novo. Uživam gledati mušterije kako kući odlaze nasmijani, ali ne i pripiti”, kaže Iso.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.