Život i zdravlje

Ispovijest: Sestra mi je priznala da ima aferu s mojim mužem

10/11/2016

Ovo je ispovijest 32-godišnje žene iz Osijeka kojoj je vlastita sestra priznala kako je u vezi s njenim mužem:

– Ne mogu vjerovati da ništa nisam primijetila. Čak dvije godine su ljubavnici – moja sestra i moj muž. Naivno sam vjerovala da je sestra često kod nas zato što voli provoditi vrijeme sa mnom, ali nije bilo tako.

Prije nepuna tri mjeseca rekla mi je da bi voljela razgovarati. Djelovala je nekako neuobičajeno ozbiljno. Prvo što je izgovorila bilo je: “Ne mogu više to držati u sebi, ne mogu. Spavam s tvojim mužem skoro dvije godine.”. Ostala sam ukipljena. Naprije mi se učinilo da nisam dobro čula, a potom me uhvatila vrtoglavica.

Cijeli svijet mi se srušio u jednoj minuti. Nestale su sve nade, svi planovi… Osjetila sam duboku prazninu. Ne znam koliko je vremena prošlo dok nisam bila sposobna izustiti nešto. Pitala sam je zašto je to napravila. Rekla je kako je moj muž privlači od prvog dana kada sam ih upoznala.

Plakala je i pokušavala objasniti kako nije željela da se to dogodi, ali da su njihove emocije bile jače od razuma.

Rekla je kako je sve počelo dok sam bila trudna s našim sinom, u periodu kada sam zbog komplikacija bila u bolnici. To saznanje me je dodatno shrvalo. Nalazili su se kod nje u stanu, a on je meni govorio kako mora duže ostati na poslu ili da je vani s prijateljima. Nisam ništa sumnjala jer je bio radoholičar.

Nakon sestrinog priznanja sina sam odvela mami i sačekala da muž dođe kući. Nije niti pokušavao lagati ili tvrditi kako to nije istina. Tiho je priznao da je tako i da se on i moja sestra jako vole. Rekao mi je kako je želio razvod, ali nije imao hrabrosti reći mi što se događa. Čak je i plakao.

Rekla sam mu da pokupi svoje stvari i ode.

Uselio je kod moje sestre. Bila bih najsretnija kada niti jednog od njih više nikada u životu ne bih vidjela, ali nemam izbora. Ne mogu sinu braniti da vidi svog oca.

Komentari