Ispovijest žene kojoj je suprug priredio najveće životno poniženje

djevojka tuga

Ivonne je bila uvjerena da je njezin brak dovoljno jak da bi mogao izdržati sve oluje i nedaće. Međutim, onda je otkrila strašnu istinu.

Ovo je njena ispovijest.

“Na Morrisa sam pala već prvi put kada sam ga vidjela. Jako mi se dopao njegov izgled, ali i smisao za humor. Upoznali smo se u Nigeriji, gdje sam svojevremeno radila kao medicinska sestra, a on je fizikalisao za jednu tvrtku. Već 11 tjedana kasnije, 1995. godine, vjenčali su se. Ja sam već imala sina iz prvog braka, Joshua, a on kćer Marissu. Bili su istih godina, a tri godine kasnije dobili smo zajedničkog sina Sebastiana, i time je naša porodica bila kompletirana. ”

Poslije par godina smo se vratili u Veliku Britaniju, s tim što je Morris nastavio raditi višemjesečne ugovore u drugim državama. Redovito se vraćao kući, i svi smo jedva čekali da ponovno budemo na okupu kao prava porodica. Jula 2011. godine, Morris je dobio novi posao u Omanu ,8.000 kilometara daleko od nas. Bili smo uvjereni da nema iskušenja koje naš brak ne može izdržati.

Proslavili smo 16. godišnjicu braka, i Sebastian i ja smo otišli sa Morrisom u Oman kako bismo proveli malo vremena zajedno. Međutim, morao je raditi i na Božić. Poslovne obaveze ređale su se jedna za drugom. Tokom 2012. godine, Moris odsustva bila su sve duža. Počela sam se pitam da li nešto škripi u našem braku.

Jedne večeri smo se čuli, i rekao mi je da se loše osjeća, i da će uskoro doći kući na par dana. Par sedmica kasnije, zaista je i došao. Bio je vrlo šutljiv. Jedne večeri smo izašli u šetnju, a onda mi je rekao stvar koja me je šokirala: “Mislim da treba da se razvedemo. Previše smo razdvojeni, i stalno imam osjećaj da sam loš otac i muž. Možemo i dalje biti u ljubavnoj vezi, ali ne kao bračni par “.

Ukopala sam se u mjestu. Zašto govori o razvodu, a navodno želi da ostanemo zajedno? Sve sam pripisala njegovim promjenama raspoloženja. Više se nije vraćao na tu temu, i polako sam i ja zaboravljala na taj razgovor. Uostalom, svaki brak ima svoje uspone i padove.

Te godine, ponovo sam čekala svog muža da dođe kući za Božić. Međutim, javio je da će ostati u Omanu, jer je previše depresivan da bi provodio vrijeme s porodicom. Bila sam očajna, ali nisam ga pritiskala. Kada je ponovo došao kući, djelovalo je kao da se obradovao što nas vidi.

– Jako si nam nedostajao – rekla sam mu, iako sam pokušavala suzbijem emocije.

– Sada sam ovdje, i to je sve što je važno – uzvratio mi je.

– Ali, jedva si došao kući ove godine – rekla sam, ne uspijevajući više zadržati suze.

– Ostavi me na miru – brecnuo se na mene. Tada smo ušli u raspravu, i on se spakirao i otišao.

U tom trenutku shvatila sam da je moj brak gotov. Počeli smo s brakorazvodnom parnicom. Međutim, samo par sedmica kasnije, ponovo smo počeli da se dopisujemo mejlom. Nekoliko sedmica kasnije, poslao mi je bocu šampanjca, istog onog koji smo pili na vjenčanju, zajedno s porukom u kojoj je pisalo da se nada da ćemo ga uskoro ponovno piti zajedno.

Nisam planirala da odustanem od razvoda, ali sam se nadala da ćemo se nekako pomiriti. Par mjeseci od početka parnice, dok sam besposličario na Facebooku, vidjela sam fotografiju svoje zaove Shile (51) u Omanu. Listala sam album i vidjela da je cijela porodica Morris tamo.

“Nisi mi rekao da ti obitelj dolazi u posjet”, napisala sam u mejlu Morrisu, koji mi je kratko rekao da su došli na odmor.

Vrijeme je prolazilo, a brakorazvodna parnica je bila u toku. Sa advokatom sam pregledala stare bankovne izvještaje, a onda sam primijetila nešto čudno – Morris je koristio svoju kreditnu karticu u Velikoj Britaniji u razdobljima kada je meni govorio da je u Omanu. U vrijeme Božića kada je odbio da dođe kući, bio je samo 25 kilometara dalje od nas, u kući svoje majke!

Vidjela sam da je u tim razdobljima koristio i rentacar, pa sam se preko njih raspitala koju im je adresu dao. Dobila sam je, pa sam uz pomoć adrese našla i broj telefona te kuće i pozvala ga, planirajući da se predstavim kao radnica te rentacar agencija.

Čovjek koji mi se javio potvrdio mi je sve Morris podatke, pa sam ga pitala jesu li u srodstvu. Rekao mi je da je on Morrisov zet.

Želudac mi se prevrnuo. Narednih dana sam kopala i istraživala kako bih vidjela o čemu se radi. Naišla sam na profil plavuše po imenu Susan Prude, učiteljice po zanimanju. Prelistala sam njezine fotografije, i jedna mi je zapala za oko – muškarac u odijelu zaljubljeno je gledao u nju. Ona je nosila divnu vjenčanicu. Muškarac u odijelu bio je moj muž.

Na Susaninom tajmlajnu sam vidjela da su se zaručili u maju 2012. godine – mjesec dana prije one šetnje u kojoj mi je Morris prvi put rekao da hoće razvod. Pošto je tagovala i fotografa s vjenčanja, otišla sam na njegov sajt, da bih tamo vidjela u albumu da je cijela porodica Morris bila na vjenčanju! Kakva prevara i poniženje!

Odmah sam sve javila svom advokatu, koji se javio Morrisovom.

– On tvrdi da to nije bilo vjenčanje, već prosto obred na kome su se obećali jedno drugom – rekao je Morrisov advokat.

Riješila sam da slučaj prijavim i policiji. U oktobru 2014. godine, Morris je optužen za bigamiju.

Na sudu je otkriveno da je Morris bio “oženjen” Susanom 11 mjeseci prije nego što sam otkrila njegovu izdaju. Ispleo je čitavu mrežu laži, govoreći njoj da se razveo od mene, ali da to tajimo zbog djece.

Morris je dobio zatvorsku kaznu u trajanju od šest MEECE. Nikada mi se nije ispričao, ali drago mi je što sam sve otkrila i što sam ga izbacila iz svog života.