Život i zdravlje

Ispunila Omarovu posljednju želju: Vjenčali se tri dana prije nego što je umro

24/06/2015

Amie Cresswell ispunila je posljednju želju 16-godišnjeg Omara Al Shaikha na način da se udala za njega tri dana prije nego što je preminuo od leukemije. Vjenčali su se u bolnici “Kraljica Elizabeta” u Birminghamu.

Kako piše Mirror, par se uz dozvolu roditelja vjenčao u emotivnoj ceremoniji, okružen porodicama i prijateljima. Stavivši prsten od cvijeća na njen prst, Omar je rekao da “želi da čitav svijet vidi da se oženio njome”.

Tužno i lijepo vjenčanje

“Bilo je jako tužno, ali jako slatko”, rekla je bliska prijateljica Jo Khalaf čiji sin Sam također boluje od leukemije i dodala: “Omar nije mogao prestati smijati, bilo je jako lijepo”.

Inače, u martu ove godine obznanjeno je da Omar ima samo tri mjeseca da pronađe odgovarajućeg donora koštane srži. Bivši pilotski kadet i ljubitelj sporta je saznao da je bolestan nakon što se onesvijestio za vrijeme nogometne utakmice.

omar-amie1

Pošto je Omar arapskog podrijetla, pronalaženje donatora je bio težak posao pa je, nažalost, izgubio utrku s vremenom, a kada su pronašli odgovarajućeg donora, Omar je bio previše bolestan da bi operacija uspjela.

Nakon posljednjeg ciklusa hemoterapije, liječnici su mu rekli da je rak previše uznapredovao.

”Doktori su sa suzama u očima rekli Omaru vijesti”, rekla je Jo čiji sin je ležao u susjednom krevetu.

Prsten od cvijeća

Amie je bila sa Omarom i njegovom mamom u bolnici kada ju je zaprosio.

”Tražio je da mu pronađu cvijeće. Rekao je da mu je potrebno da napravi prsten. Rekao je da želi da čitav svijet vidi da se oženio njome”, prisjeća se Jo.

Tako su se njih dvoje vjenčali samo par dana nakon što je saznao da će umrijeti. Amie obukla ružičastu maturalnu haljinu, a njena kćer Lulu je bila njena djeveruša.

“Omar je želio ići kući kako bi uzeo odjeću specijalno za vjenčanje, a ja sam imala svečanu haljinu od nekog snimanja koje sam radila. Prijatelj im je pozajmio buketić. Na ceremoniji je Omar rekao: “Ona će zauvijek biti moja žena”, rekla je Jo.

Omar je preminuo tri dana kasnije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.