Život i zdravlje

Ispunila svoju posljednju želju žrtvujući se za prijatelja

13/07/2015

U razredu srednje škole, Rebecca Townsend sastavila je kratku listu stvari koje želi učiniti.

Tinejdžerka iz Connecticuta imala je tri želje: posjetiti Španiju, ljubiti se na kiši i spasiti život.

Njena sestra Victoria za BuzzFeed je rekla da je Rebecca tokom sljedećih nekoliko godina prekrižila prve dvije stavke na listi. S porodicom je posjetila Španiju i svog je dečka poljubila na kiši.

Rebecca je ovog proljeća maturirala i na jesen je trebala početi studirati na Univerzitetu Notre Dame.

rebecca2

2. jula krenula je s prijateljem Benom Arneom pogledati vatromet, a na putu kući na njih je naletio automobil. Ben je preživio, Rebecca nije.

Nakon što je pušten iz bolnice, Ben je posjetio porodicu Townsend i rekao im da je Rebecca jedini razlog zbog kojeg je živ jer u posljednjem ga je trenutku odgurnula i spasila od sigurne smrti.

“Rekao je da je posljednje čega se sjeća to da ga je Rebecca gurnula i rekla mu da požuri”, govori Victoria.

Nakon njene smrti, sestre i rodice sjedile u njenoj sobi i slučajno pronašle listu. Tad su shvatile da je Rebecca ispunila sve svoje želje.

rebecca1

“Bio je to mali znak da je sve u redu”, rekla je Victoria i dodala da je pokrenuta Facebook stranica pod nazivom “Remembering Rebecca” kojom ljude žele potaknuti da u znak sjećanja na nju učine nešto dobro.

Reakcije posjetitelja su ih oduševile. Neki od njih odlučili su platiti tuđe račune, a drugi su pokrenuli akciju prikupljanja krvi.

Rebeccina rodica Rachel Hofstetter izjavila je da cijela porodica želi da ljudi iz njene smrti izvuku poruku ljubavi:

“Najvažniji dio ove priče je da je Rebecca bila puna ljubavi, a mi imamo toliko prilika pokazati tu ljubav”, prenosi Index.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.