Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istina o djevojčici koja je pronađena s majmunima slama srca

indija

Drvosječe su je u januaru našle u šumi u regionu Katarnijagat, na sjeveru Indije: zapuštena djevojčica imala je između osam i 12 godina i na prvi pogled se činilo da je godinama boravila u hordi majmuna.

Ponašala se kao životinja, hodala je na sve četiri, bila je naga i jela je sa zemlje, ispričao je načelnik bolnice u Bahraichu, u saveznoj državi Uttar Pradesh.

Priča je zvučala kao istinita verzija “Knjige o džungli”, ali, prema pisanju Guardiana, ipak ne odgovara istini. Pozivajući se na informacije lokalne šumske uprave, list navodi da je djevojčica ostavljena u šumi relativno skoro. U prilog toj tezi govori činjenica da je nađena u blizini ulice, a ne duboko u šumi. Osim toga, kada je nađena, nije “živjela s majmunima”, već su majmuni bili u blizini.

Prema najnovijim saznanjima, djevojčica ne zna da govori zato što je mentalno zaostala. Osim toga, dijagnostifikovan joj je fizički hendikep. Posle oko dva mjeseca u bolnici, djevojčica je počela normalno da hoda i jede rukama. Iako ne govori, mnogo toga razumije i smješka se, kaže načelnik bolnice u Bahraichu.

Nije isključeno da je djevojčica živjela s majmunima, ali ako jeste, onda to nije dugo trajalo. Ljekari, međutim, ne žele da iznose procjene o tome koliko je dijete živjelo u šumi.

Djevojčice su u Indiji često u veoma teškoj situaciji, jer su u podređenom položaju u odnosu na dječake.

https://www.youtube.com/watch?v=MsxQDQ09yXA

– Djevojčice ovdje baš nisu najomiljenije, osim toga, ona mentalno nije potpuno razvijena. Sve ukazuje na to da je porodica pokušala da je se otarasi i da su je zato ostavili u šumi – kaže šef Šumske uprave D.K. Sing.

Načelnik bolnice u Bahraichu Ankur Lal potvrđuje njegovu teoriju:

– U početku je samo puzila, a sada normalno hoda.

Njen brzi napredak ukazuje na to da je rasla s ljudima i da je ranije naučila određene vještine.

I dalje je nepoznato odakle je djevojčica i ko su joj roditelji. Po izlasku iz bolnice oporavak če nastaviti u dječjem domu.