Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istraživanje pokazalo kako bi 80 posto doktora dalo pacijentima marihuanu

medicinska marihuana

Većina doktora, medicinskih tehničara te studenata medicine putem recepta izdali bi svojim pacijentima terapiju marihuanom, da su u mogućnosti. Tako je barem pokazalo istraživanje aplikacije Figure 1.

Naime, Figure 1 je aplikacija koja ima bazu od oko milion medicinskih radnika širom svijeta koji se njome služe kako bi razmjenjivali svoje slučajeve te diskutovali o potencijalnim načinima liječenja pojedinih bolesti, najčešće rijetkih, neobičnih i teških slučajeva.

Anketa je provedena u aprilu na uzorku od 10.143 ispitanika iz stotinjak zemalja svijeta. U konačnici, 80 posto doktora je reklo kako bi svojim pacijentima dali terapiju marihuanom da imaju mogućnost.

Nešto manje od 70 posto njih izjasnilo se kako bi marihuanu dali ljudima koji trpe bolove, ali većini njih marihuana ne bi bila prvi izbor za liječenje, liječnici su više skloni davati tradicionalnu terapiju, a tek ako ona ne pomaže, davali bi marihuanu.

Osim toga, u anketi je bilo postavljeno pitanje konzumiraju li i sami marihuanu, a potvrdno je odgovorilo 17 posto ispitanika.