Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Neobičan ljubimac

Ivan živi s vukom u jednosobnom stanu

ivan333

Ivan kaže da ne bi mogao zamisliti život bez njeg

Ivan L. iz Rusije je postao toliko vezan za vuka kojeg je usvojio kada je bio mladunče da je, kad je morao da napusti svoj dom i useli se u stan u Volgogradu, poveo vuka sa sobom.

Ivan i njegova kćerka dijele svoj dom sa Grejom, odraslim divljim vukom, već nekoliko godina. Bilo im je lakše kada su živjeli u Astrakhanu, ali su se stvari zakomplikovale kada su se morali useliti u jednosoban stan na prvom spratu devetospratnice u Volgogradu.

Uprkos mnogim izazovima, uspjeli su da zadrže svog ljubimca, a Ivan kaže da ne bi mogao zamisliti život bez njega. On je rekao da je ovog neobičnog ljubimca upoznao prije nekoliko godina, kada je pozvan u lov u Astrakhanu.

U jednom trenutku lovci su pratili svoje lovačke pse dublje u šumu, a Ivan je ostao sam. Tada su dva mladunčeta vuka izašla pred njega iz grmlja.

Prisjeća se da je stajao tamo i gledao u njih, nesiguran kako da reaguje. Na sreću, jedno mladunče je preuzelo inicijativu i prišlo mu. Kada se približilo, Ivan se sagnuo da ga pozdravi i mladunče je počelo da mu liže ruku.

On tvrdi da je bio upoznat s osnovama komunikacije sa životinjama i znao je da dva mladunčeta trebaju i traže njegovu pomoć. Ivan je poveo oba vuka sa sobom u Astrakham, ali nije mogao da ih zadrži oba, tako da je jedno mladunče dao svom prijatelju koji je živio na selu, a za sebe je zadržao ono koje mu je polizalo ruku.

Nažalost, Grejov brat se nije adaptirao domaćem životu. Krao je piliće i maltretirao stoku, a kad je to dosadilo Ivanovom prijatelju, riješio ga se. Ivan nije rekao da li je vuk otjeran ili ubijen.

S druge strane, Grej se naviknuo na domaći život među ljudima, u malom apartmanu. Ivan i njegov vuk su spavali u istom krevetu, izlazili su u šetnje i sve funkcioniše u najboljem redu.

Kada su se on i njegova kćerka preselili u Volgograd, stan je bio jedva dovoljno veliki za njih dvoje, a kamoli za velikog vuka, ali ostaviti ljubimca nije bila opcija. Kako bi olakšali život Greju, pretvorili su balkon u kavez za njega.