Život i zdravlje

Iz muškog ugla: Kako razumjeti žene

25/05/2015

Da bismo shvatili žene, često nam je potreban prevodilac. Bilo da to rade svjesno ili nesvjesno, pripadnice ljepšeg spola često govore jedno, a misle drugo. Pa kako ih onda razumjeti? Kako dešifrovati ono što nam poručuju?

Za početak, kad god vam ona postavi pitanje koje se tiče njene kilaže, uvijek odgovarajte da se nije ugojila, osim ako situacija s njenom kilažom zaista nije izmakla svakoj kontroli. U svakom drugom slučaju, samo komplimenti. U suprotnom ćete naletjeti na zid koji će vas štititi od seksa.

U istom ključu treba postupiti i kada se pored vas gradom šetaju dugonoge i prsate devojke, na koje vi možete obraćati pažnju, ali kada vas ona pita da li vam se sviđaju, vaš odgovor nipošto ne smije da bude potvrdan. Kod žena stvari i inače znaju da zavise od pet ključnih minuta.

Možda vam ona jeste predložila da se popnete u njen stan na piće i to možda znači da će doći do seksa, ali sve zavisi isključivo od toga kako ćete se ponašati dok pijete piće koje vam je poslužila. U svakom slučaju, po starom ženskom običaju, one će uraditi onako kako njima odgovara ili onako kako u datom trenutku misle da treba. Onome čime nas žene zbunjuju nikad kraja.

Tako je i s novcem. Naravno da njima novac nije presudan, ljubav je važnija od svega, ali kada u izlogu neke prodavnice vidi haljinu koju želi da prokomentarišete, ona vam poručuje da želi poklon. Slično je i s kućom. Ukoliko se žali da joj je kuhinja tijesna, možda zaista želi da vam sprema đakonije, ali ono što vam zapravo poručuje jeste to da želi luksuzniji prostor.

Na nivou intimnog – ništa bolje. Kada žele da ugasimo svjetlo prilikom vođenja ljubavi, one ne brinu o računu za struju, već o tome kako ćemo mi reagovati na njihov celulit; kada pitaju da li ih volimo, poručuju nam da nas vole; kada kažu da nešto treba, poručuju nam da u stvari nešto žele. A šta tačno one žele – ostaje nam da nikad ne saznamo.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.