Gary Rhodes

Iznenada preminuo slavni TV kuhar

gary2

Izgubili smo fantastičnog chefa danas. On je bio chef koji je skrenuo pažnju na britansku kuhinju

Poznati TV kuhar Gary Rhodes iznenada je preminuo u 60. godini, javlja BBC.

Vijest o smrti potvrdila je njegova porodica, objavivši da je Rhodes preminuo u utorak, a pored njega je bila njegova voljena supruga Jennie.

“Porodica Rhodes s tugom objavljuje da je preminuo voljeni muž, otac i brat Gary Rhodes. Zahvalili bismo svima na njihovoj podršci i zamolili za privatnost u ovim trenucima”, stoji u priopćenju.

Rhodes je rođen 1960. na jugu Londona, a odrastao je u Kentu. Za kuhara se školovao na Thanet Technical Collegeu. Prvi posao našao je u Amsterdam Hiltonu, gdje je počeo eksperimentirati s modernom kuhinjom. Svoj prvi restoran otvorio je 1997. godine, a 2006. dobio je priznanje Britanskog kraljevstva.

Pojavio se u showovima “Masterchef” i “Hell's Kitchen” te vlastitoj emisiji “Rhodes Around Britain”. Preminuo je u Dubaiju, gdje je imao dva restorana Rhodes W1 i Rhodes Twenty10.

Glasnogovornik Grosvenor House Dubai Jaideep Bhatia rekao je da je Rhodes radio do zadnjeg dana svog života.

“Izgubili smo fantastičnog chefa danas. On je bio chef koji je skrenuo pažnju na britansku kuhinju. Šaljem svoju ljubav i molitve prema njegovoj ženi i djeci. Nedostajat ćeš nam”, napisao je njegov kolega Gordon Ramsey.

“Gary je bio fantastičan chef i nevjerovatan ambasador britanske kuhinje, bio mi je ogromna inspiracija dok sam bio mlad. Redizajnirao je britansku kuhinju s elegancijom i zabavom. Počivao u miru, chefe”, napisao je Jamie Oliver.