Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dramatična snimka

Izvukli vozača iz kabine nekoliko sekundi prije eksplozije kamiona

kamion eksplozija

Potom su službenici otvorili vrata kamiona i zajedničkim snagama pokušali pomoći vozaču

Dramatična snimka zabilježena je u New Jerseyju.

Kamera je snimila policijskog poručnika Edwarda Ryera i policajca Roberta Tarletona kako izvlače povrijeđenog čovjeka iz kamiona u plamenu.

Policajci iz New Jerseyja proglašeni su herojima jer su spasili život vozaču koji se nije mogao izvući iz kabine kamiona uništenog u nesreći. Nesreća se dogodila početkom sedmice, a vozač je izvučen na sigurno nekoliko trenutaka prije no što je odjeknula eksplozija.

Snimka kamere na Tarletonovom vozilu zabilježena je dok je policajac službenim vozilom patrolirao na autocesti. U jednom trenutku ugledao je kamion parkiran pored desne strane ceste. Prikolica je bila u plamenu, a Tarleton nije mogao vidjeti je li vozač napustio kabinu.

Policajac je odmah pozvao hitne službe da dođu na mjesto nesreće i brzo krenuo prema zapaljenom kamionu. Kada je prišao vozilu, vidio je svog kolegu Ryera koji je bio svjedok nesreće i već pokušavao spasiti vozača.

Potom su službenici otvorili vrata kamiona i zajedničkim snagama pokušali pomoći vozaču. Nekoliko trenutaka kasnije, čula se eksplozija. Tarleton je uputio nekoliko riječi povrijeđenom čovjeku, a promatračima savjetovao da se maknu od kamiona.

“Jučer su poručnik Edward Ryer i policajac Robert Tarleton izvukli muškarca iz kabine zapaljenog kamiona, samo nekoliko sekundi prije nego što je vozilo eksplodiralo. Njihova brza i odlučna akcija zaslužuje priznanje i predstavlja oličenje časti, dužnosti i posvećenosti profesiji”, stoji u Facebook objavi Policijske uprave New Jerseyja.


U međuvremenu je utvrđen identitet vozača kamiona. Riječ je o Ronu Hickmanu (63) iz Ohija.

“Rekao je da je ošamućen. Kaže da je uključio svjetlosnu signalizaciju kako bi sigurno izišao iz kamiona, a posljednje čega se sjeća jest buđenje pored ceste. Imao je puno sreće”, navodi Hickmanova kćerka Tabitha Finnegen.

Hickman je nakon nesreće zbrinut u lokalnoj bolnici gdje je utvrđeno da nema ozbiljnih povreda, piše People.

“Hvala vam što ste heroji. Naša porodica još uvijek ima muža, oca i djeda”, poručila je Tabitha policajcima iz New Jerseyja.