Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Jabukovo sirće čini čuda sa kožom vašeg lica

jabukovo sirce333

Jabukovo sirće svojim blagotvornim dejstvom može da učini čuda i sa vašim licem. Pored običnog jabukovog sirćeta još je efikasnije sirće od divljih jabuka. Osim svoje djelotvornosti, ovo sirće ima i intenzivan miris jabuka. Inače, jako skupi preparati sadrže u sebi ovu kiselinu, pritom u jabukovom sirćetu je ima mnogo više, a za njega ćete platiti neuporedivo manje.

Ovo sirće osim što uklanja mrtve ćelije s kože, također dovodi u red lučenje masnoće i održava normalan ph kože, odlično posvjetljuje ten i hidrira kožu, a ima i antibakterijska svojstva. Uklanja sve nečistoće iz pora i time sprečava nastanak mitesera.

Za njegu lica najbolje je domaće jabukovo sirće, još ako je od divljih jabuka, onda je to idealno. Ne treba ga mazati direktno na lice, razblažite ga sa vodom koja je flaširana ili prokuhana u razmjeri 1:3. Nanesete na tufer i obrišete lice prije nego što se umijete. To radite dva puta u toku dana, najbolje ujutru i pred spavanje. Ukoliko imate neku vrstu problema sa kožom, od akni, proširenih pora ili osipa, jabukovo sirće je za vas idealno rješenje.