Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Japanski kolač od samo tri sastojka osvaja svijet

kolac

Recept za japanski kolač od tri sastojka po svemu sudeći je pravi pogodak.

Video koji je objavljen 2013. godine i u kom je objašnjen postupak njegovog pravljenja privukao je tada veliku pažnju ljubitelja poslastica koje se brzo spremaju, a sada se opet proširio društvenim mrežama. Ako se i vama jede nešto niskokalorično, a slatko, možete ga isprobati.

Sastojci za japanski sufle kolač od sira

3 jaja
120 g bijele ili crne čokolade
120 g omekšalog krem sira

Uputstvo:

Zagrijte rernu na 170 stepeni Celzijusa.

Stavite čokoladu u veliku metalnu činiju, a zatim je otopite na pari iznad šerpe sa ključalom vodom. Dodajte u čokoladu krem sir i dobro umiješajte. Sklonite smjesu s pare i umiješajte tri žumanjca.

[yuzo_related]

U velikoj činiji umutite tri bjelanca u čvrst snijeg.

Dodajte trećinu snijega u smjesu od krem sira i pažljivo umiješajte špatulom. Zatim ponovite postupak još dva puta dok ne umiješate sav snijeg.

Namažite uljem ili puterom papir za pečenje i obložite modlu za kolače. Sipajte smjesu za kolač u modlu i nekoliko puta je lagano lupnite po kuhinjskom pultu, kako bi balončići vazduha izašli iz smjese.

Stavite modlu na tepsiju u koju ste prethodno sipali vrelu vodu. Pecite na 170 stepeni 15 minuta, zatim još 15 na 160 stepeni, a zatim isključite rernu i ostavite kolač unutra još 15 minuta.

Kad je kolač gotov, pustite da se dobro ohladi prije nego što ga nasiječete. Možete ga posuti i prah šećerom.