Život i zdravlje

Vjerili se 2017.

Japanski prestolonasljednik Fumihito dozvolio kćerki udaju za dečka s fakulteta

01/12/2020
Foto: KYODO

Japanski prestolonasljednik je u obraćanju novinarima povodom svog 55. rođendana izjavio da je njegova kćerka princeza Mako pristala stupiti u brak s Komurom

Japanski prestolonasljednik Fumihito dozvolio je kćerki Mako (29) da se uda za svog dečka Komura Keia (29) kojeg je upoznala na fakultetu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Princeza Mako i Komuro, koji nije kraljevske krvi, trebalo je da se vjenčaju još 2018., godinu nakon objave njihove vjeridbe.

Japanski prestolonasljednik je u obraćanju novinarima povodom svog 55. rođendana izjavio da je njegova kćerka princeza Mako pristala stupiti u brak s Komurom.

“Odobravam njihov brak. Ustav nalaže da će se brak zasnivati na obostranom pristanku njih dvoje. Ako je to ono što oni stvarno žele, ja kao roditelj to poštujem”, rekao je Fumihito.

Nije precizirao datum vjenčanja, a posebno je ukazao na važnost podrške Japanaca ovom braku.

Vjenčanje je prethodno odloženo zbog finansijskih poteškoća Komurine majke koja je bivšem vjereniku morala vratiti dug.

Komuro, koji trenutno završava postdiplomske studije na Pravnom fakultetu u New Yorku, prošle godine je izjavio da njegova porodica nema novčanih problema i da je problem vraćanja duga bivšem vjereniku njegove majke sada riješen.

Princeza Mako, najstarija kćerka princa Fumihita i princeze Kiko, biće lišena kraljevskog statusa kada se uda, ali uprkos tome ostaje pri odluci, koju je sada podržao i njen otac.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.