Život i zdravlje

Jasni znakovi da niste preboljeli bivšeg partnera

29/05/2015

Kraj ljubavne veze nekada nas može učiniti sretnim kada shvatimo da raskid ima više prednosti nego koristi.

Poslije dugih sati provedenih ispred ogledala govorimo sebi da smo zaboravile na njega i mnogi dani ispunjeni su lažnim osmijesima kojima pokazujemo da smo sretni.

Međutim, i dalje ste zaljubljeni u svog bivšeg ako:

1. Vi špijunirate njega na Facebooku – provjeravate svoj Facebook profil svaki dan i čitate sve njegove statuse i komentare iz kojih pokušavate da shvatite da li je tužan zbog raskida i da li ima namjeru da se vrati vama. Gledate njegove fotografije kako bi ustanovile da li postoji neko novi u njegovom životu, a vi izludite kad vidite komentare od drugih djevojaka.

2. Brojite dane koje ste provele bez njega. Vi uvijek znate koliko dugo ste razdvojeni, od dana do dana.

3. Vaši prijatelji počnu da prevrću očima kada kažete njegovo ime po stoti put. Oni su umorni od slušanja kada kažete da je to bila njegova krivica i kako se i zašto vaša veza raspala. Reakcija vaših prijatelja treba da budu pokazatelj da je vaš bivši jedini predmet u razgovorima. Ako uvijek razgovarate o njemu znači da i dalje imate osjećanja prema njemu.

4. Vi se nadate da ćete ga sresti. Petak veče, vi oblačite haljinu koju voli, nadajući se da ćete ga sresti i podsjetiti ga šta je on izgubio. Vi namjerno posjećujete mjesta na kojima ga možete sresti i tako možda “slučajno” nabasate na njega.

5. Mijenjate ponašanje kada ga vidite. Počnete glasno da se smijete, da razgovarate sa momcima koji koketiraju sa vama i plešete kao ludi. Radite sve ove stvari samo da mu pokažate da ne patite i da ste se vratili svom zabavnom životu.

6. Zaplačete kada čujete “vašu pjesmu”. Vaša pjesma počinje i vama se odmah vraćaju lijepe uspomene koje vas podsjećaju na tu “stvar”. Odjednom postajate tužni, a oči su pune suza.

7. Niste imune na “pijane” pozive. “U vinu je istina”. Pijete treću čašu vina i pozivate njegov broj. Možda se stidite sljedećeg jutra, ali istina je da vi i dalje osjećate potrebu da čujete njegov glas.

8. Upoređujete sve s njim. Konačno ste odlučili da odete na sastanak, ali tokom dana ste počeli sa upoređivanjem. Toliko misli vam dođe na pamet: “On nema smisao za humor”; “Oči su mu bile ljepše” itd.

9. Imate listu stvari koju želite da mu kažete. Osjećate potrebu da podijelite sa njim uzbudljive i čak loše stvari koje su vam se desilo nakon raskida.

10. Srce počinje da lupa kada čujete zvono na telefonu. Uvijek pomislite “Da li to on zove?” Ukoliko trčite da zgrabite telefon i uvijek se nadate da ćete dobiti poziv od njega, onda definitivno niste spremni da napustite stvari iz prošlosti.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.