meksiko

Jedna od najljepših svjetskih plaža nastala je kao rezultat vojnih vježbi

plaza

Playa del Amor ili Skrivena plaža, nalazi se u velikom krateru, zbog čega se ne može vidjeti golim okom sa kopna, a ni mora

Jedna od najlepših plaža na svijetu, Skrivena plaža u Meksiku nastala je kao rezultat vojnih vježbi i mnogobrojnih vladinih testiranja na ovom području.

Meksička rupa je dio vulkanskog ostrva Marieta, koje je svoju današnju poziciju zauzelo prije nekoliko hiljada godina. Međutim, ovo ostrvo nije nastalo prirodnim putem, već je djelo ljudskih ruku. Ovo područje je vlada Meksika odabrala za mjesto na kojem su se radile vojne vježbe i mnogobrojna testiranja ove vlade.

Shodno ovome, velike eksplozije su zaslužne za to da je ovo područje danas tako velika turistička atrakcija. Naime, brojne rupe čine atraktivan sistem podvodnih i nadzemnih pećina, koje je vlada Meksika, nakon velikog pritiska javnosti da se prestane s detonacijama, sredinom prošlog vijeka proglasila i nacionalnim parkom.

Međutim, da biste došli do ovog skrivenog mjesta, trebat će vam pomoć lokalnog stanovništva, koje, svakodnevno, organizuje turističke obilaske brodom.

Playa del Amor ili Skrivena plaža, nalazi se u velikom krateru, zbog čega se ne može vidjeti golim okom sa kopna, a ni mora. Do nje se, pored broda, mora doći podvodnim plivanjem, navodi Dnevnik.hr.

Ovo mjesto, odjednom, može primiti 117 posjetilaca, koji na raspolaganju imaju samo 20 minuta za razgledanje.