Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Odličan savjet

Jednostavnim trikom za pola sata očistite zagorenu hranu sa tave (FOTO)

tavaaa

– Može li mi iko predložiti najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave?, pitala je na Facebooku

Ostatke sa zagorene tave jedna je mama očistila kroz samo pola sata, i to koristeći tablete za mašinu za suđe. Rezultat je podijelila na Facebooku i oduševila sve članove grupe.

Tokom kuhanja zagorjelo joj je jelo i tava je bila prekrivena crnim ostacima zagorene hrane, piše The Sun.

Domišljata žena potražila je na Facebooku savjet kako očistiti tavu i vratiti joj besprijekorni sjaj. Objavila je i fotografiju tave.

– Može li mi iko predložiti najbolji i najlakši način za čišćenje zagorene tave?, pitala je u grupi Clean, Declutter, Organise Your Home UK.

Mnogi su joj se javili dijeleći svoje savjete i ideje koje su uključivale sve od soli do rabarbare. No tada su joj se javili ljudi sa ključnim savjetima.

– Uzmite tabletu za perilicu posuđa i stavite u tavu da upije zagorenu hranu, napisao je jedan član.

– Definitivno tableta za mašinu za suđe. Napunite tavu do pola vodom, zakuhajte i ostavite krčkati desetak minuta. Radila sam to nekoliko puta i to je u potpunosti očistilo sve moje tave – komentarisala je druga žena.

– U toplu vodu stavite tabletu za perilicu posuđa i ostavite tako sat vremena i problem je riješen, dodala je treća.

Žena je kasnije objavila fotografiju njezine tave koja je sad izgledala kao da je nova i uspjela joj je vratiti prijašnji sjaj.

– Hvala svima na sugestijama. Koristila sam tabletu za mašinu za suđe i stavila je u proključalu vodu. Rezultat nakon samo pola sata možete vidjeti na fotografijama, zahvalila je ona.