Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Osnivač WikiLeaksa

Julian Assange vjenčat će se u zatvoru

assange

Visoki sud Ujedinjenog Kraljevstva nedavno je odobrio zahtjev SAD-a za izručenje Assangea, koji je prethodno blokiran zbog pogoršanja njegova mentalnog zdravlja i blažeg moždanog udara

Osnivač WikiLeaksa Julian Assange i njegova zaručnica Stella Moris vjenčat će se u srijedu u strogo zaštićenom londonskom zatvoru Belmarsh, u koji je smješten u razdoblju pravnog postupka izručenja SAD-u, prenosi Hina.

Assange (50) se bori protiv nastojanja da ga se izruči Sjedinjenim Američkim Državama, gdje bi mu trebalo biti suđeno jer su na njegovom portalu WikiLeaks objavljeni tajni dosjei koji se odnose na ratove u Iraku i Afganistanu.

Visoki sud Ujedinjenog Kraljevstva nedavno je odobrio zahtjev SAD-a za izručenje Assangea, koji je prethodno blokiran zbog pogoršanja njegova mentalnog zdravlja i blažeg moždanog udara.

Skupina Assangeovih simpatizera, koja djeluje pod nazivom Don't Extradite Assangea (DEA), priopćila je da će vjenčanje voditi matičar te da će mu prisustvovati samo četvero uzvanika, dvoje svjedoka i dvojica zaštitara.

Gosti će morati otići odmah po završetku ceremonije, premda će se ona održati tijekom redovnoga vremena za posjete.