Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uz vodstvo Ivane Džidić

Jutarnjom tjelovježbom počeo Mostar Move Week

Mostar Move Week
FOTO: UdruženjeKINEZIS/Fena
Mostar Move Week

U sklopu Mostar Move Weeka svi zainteresirani moći će vježbati s Ivanom na istom mjestu od 6 sati još u srijedu i petak

Tjelovježbom na mostarskoj trimuši uz vodstvo Ivane Džidić, diplomirane profesorice sporta i certificirane trenerice basic PRO coach sistema vježbanja, jutros je počeo Mostar Move Week.

Više od 20 pripadnica ljepšeg spola jutros od 6 sati vježbalo je na otvorenom, priopćili su organizatori.

„Već šest godina vodim treninge za žene u dvorani, dok sam s treningom u prirodi krenula prije tri godine. Jedan od razloga kako sam došla na ideju jutarnjih treninga u prirodi su i izgovori koje svakodnevno čujem, a to su obaveze i manjak vremena za sebe, a za trening u 6 najvažnije je ustati ranije doći na trening i početi dan na najbolji mogući način“, kazala je Džidić.

U sklopu Mostar Move Weeka svi zainteresirani moći će vježbati s Ivanom na istom mjestu od 6 sati još u srijedu i petak.

Današnji program Mostar Move Weeka nastavljen je na sportskim terenima Kantarevac gdje je stotinjak mališana sudjelovalo u “Igrama bez granica” u realizaciji Zaklade “Mali Most” i studenata Studija kineziologije Sveučilišta u Mostaru.

Program je bio usmjeren na razvoj bazičnih motoričkih znanja, kao i raznim sadržajima sportskih igara poput košarke, nogometa, rukometa, ali i ostalih sportskih disciplina.

Voditelj Zaklade “Mali most” magistar sporta Dženan Šuta naglasio je kako je iznimno važno uključiti što veći broj djece u sportske aktivnosti od najranije dobi.

„Dobrobiti tjelesne aktivnosti u suvremenom društvu su poznate i pored podrške prirodnom rastu i razvoju, kretanje će svakako doprinijeti i socijalizaciji djece“, poručio je Šuta,

Svi sadržaji u sklopu Mostar Move Weeka su besplatni, a potpuni program nalazi se na službenoj stranici udruge KINEZIS koja je koordinator ovoga događaja za Bosnu i Hercegovinu.