Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kada žene to rade, nikome ne smeta, ali muškarac ostaje trajno obilježen

zena muskarac

Premda žene vjeruju da zauzimaju veći prostor na karti seksualnosti od uobičajenih ograničenja u vidu homoseksualnosti i heteroseksualnosti, ne razmišljaju na isti način kada se radi o muškarcima, prenosi Huffington Post.

Časopis Glamour proveo je anketu među više od hiljadu žena u dobi od 18 do 44 o njihovim seksualnim identitetima i iskustvima. Anketa je tako otkrila da 63 posto žena ne vjeruje u tradicionalne granice ‘homoseksualnosti’, ‘heteroseksualnosti’ i ‘biseksualnosti’ te da se njima ne bi opisale, međutim njih također 63 posto je reklo da ne bi izlazile s muškarce koji je spavao s drugim muškarcem.

Glamour je također otkrio da je 47 posto žena osjetilo privlačnost prema drugoj ženi, a unutar te grupe, njih 31 posto je imalo seksualno iskustvo s drugom ženom. Uz to, samo tri posto žena reklo je da im je seks najvažniji aspekt veze.

“Ukazujući na poznate osobe kao što su Miley Cyrus, koja se identificira kao ‘panseksualka’, izvještaj je pokazao da se mlade žene ne osjećaju obavezne odabrati jednu seksualnu orijentaciju i jedan identitet”, rekao je Ritch C. Savin-Williams, direktor laboratorija za seks i spol na sveučilištu Cornell.

“Danas, mnogi izmišljaju svoje vlastite termine”, rekao je Savin-Williams.

Razdvajanje, kaže Savin-Williams, može biti generacijsko jer sve veći broj ‘milenijalnih žena odbija biti kategorizirano’.

Intervjui koji su obavljeni uz anketu također nude dobar uvid u široki spektar ženske seksualnosti.

“Ne pogledam neku i ženu i pomislim, ‘Želim se s njome seksati’. Međutim, mislim da je seksualnost fluidna”, rekla je jedna od anketiranih žena imena Niki.

“Seks sa ženom je bio zabavan, ali nije promijenio moj pogled na seksualnost. Jednostavno sam pomislila kako je ovo ‘novi’ način seksanja za mene.”

“Nisam mislila da sam drukčija od heteroseksualnih ljudi, samo sam mislila da je seks sra**e'”, rekla je druga anketirana žena, imena Meghan.

“Nisam niti znala što seks može biti dok nisam spavala sa ženom. Tada sam shvatila, ovo je razlog zbog kojeg se ljudi seksaju!”

Glamourova anketa se pokazala sličnom prevladavajućem mišljenju da su žene seksualno fluidnije od muškaraca. Seksualni terapeut Joe Kort još je 2015. godine u članku za Huffington Post utvrdio da ta diskrepancija postoji, međutim rekao je i da se muška i ženska seksualna fluidnost vjerojatno izražava i na načine koji još uvijek nisu otkriveni.

“Ako muškarac kaže da ga je privukao drugi muškarac, ili da je imao spolne odnose s drugim muškarcem u posljednjih godinu dana, to možda nije nije isto kao kada žena kaže istu stvar za druge žene”, dodao je Kort.

“Postoje mnogi način za izražavanje muške heteroseksualne seksualne fluidnosti.”