Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako ćete otkriti da vas neko laže

laz

Kako biste uvijek znali da li vas neko laže, potrebno je samo da obratite pažnju na ova četiri znaka.

Glava

Ukoliko vam neko govori “ne” a glavom klima potvrdno, možete da budete uvjereni da laže. Tako sljedeći put, kada vam kolega kaže da vam “nije ukrao olovku” a pritom klima glavom sve vrijeme, znajte da je vaša hemijska u njegovom džepu. I obrnuto – ako govori da jeste ukrao, a pritom odmahuje glavom, laže.

Lice

Mikroizrazi na licu najlakši su način da otkrijete da li vas neko laže ili ne. Kada razgovarate s nekim, dobro ga pogledajte dok vam se obraća. U najvećem broju slučajeva ćete vidjeti da preko lica prelazi neki čudan izraz (kao kad vam mama govori da vam ta haljina baš super stoji, a zapravo izgledate deset kilograma deblje).

Ruke

Konstantni ili veoma učestali nepotrebni pokreti rukama još jedan su od sigurnih znakova da osoba laže (osim ako inače ne spada u one koji stalno mašu rukama, onda je jednostavno neurotična). Obratite pažnju na sljedeće – češanje lica, diranje nosa, trljanje ruku, istežanje zglobova…

Govor

Lažovima je generalno potrebno više vremena da odgovore na pitanje nego ljudima koji govore istinu. Isti tako, često prave nepotrebe pauze usred rečenice jer, znate, potrebno im je vremena da smisle laž.