"Never Too Small"

Kako garsonjeru od 40 kvadrata pretvoriti u trosoban stan

New Project (6)

Nakon što su uredili baš male stanove, jedan od svega 22, a drugi od 27 kvadrata, odlučili su pokazati kako sa stilom urediti nešto “veći” stan

Mali stanovi su šarmantni, intimni, jednostavni za održavanje i savršeni za uštedu na režijama. Većina vlasnika malih stanova tješi se tim riječima, iako su svjesni da je život u malom stanu najblaže rečeno izazovan, naročito kad je riječ o njihovom uređenju. Kako nemaju puno prostora, ne žele ga dodatno zagušiti gomilom stvari, dok s druge strane moraju naći način kako u stan smjestiti sve što imaju.

Ekipa YouTube kanala Never Too Small redovno objavljuje snimke preuređenja malih stanova.

Nakon što su uredili baš male stanove, jedan od svega 22, a drugi od 27 kvadrata, odlučili su pokazati kako sa stilom urediti nešto “veći” stan.

Stan u Melbourneu nalazi se u zgradi iz 1960-ih, u kojoj je još 15 stanova. Kad su arhitekti u njega ušli, imao je jednu spavaću sobu, a oni su u njemu uspjeli napraviti još jednu sobu. Odvojenu kuhinju pretvorili su u dodatnu sobu, dok su kuhinjsku nišu prebacili u dnevnu sobu s blagovaonicom. Tako su stvorili trosobni stan u 40 kvadrata.

Stanom prevladavaju tople boje i jednostavan namještaj. Jedina stvar koju arhitekti nisu mijenjali je zid u hodniku izrađen od zelenih cigli. Njihov uradak na Youtubeu je pregledalo više od pola miliona ljudi…