Život i zdravlje

Kako izgleda kuhinja budućnosti (FOTO)

30/07/2015

Ikea je dizajnirala kuhinju budućnosti pod nazivom Konceptualna kuhinja 2025. i izgleda poprilično otmjeno.

Razlikuje se od današnjih kuhinja jer nema frižider i šporet.

kuhinja8

Umjesto frižidera osimišljene su kutije u kojima će se čuvati kvarljiva hrana a skrivene induktivne spiralne cijevi mijenjaju ploče za kuhanje.

kuhinja7

– Stol je uvijek bio središte kuhinje, mjesto za pripremu hrane i objeda. Kako se svijet mijenja, tako se mijenjaju i naše potrebe. To znači da će radni stol u budućnosti biti dizajniran da pruža mnogo više.

kuhinja3

– To je naša površina za pripremu hrane, šporet, stol za ručanje i radni stol i dječije igralište, saopćeno je iz ove kompanije.

kuhinja6

– Tehnologija će odigrati svoju ulogu, pomoći nam da budemo samouvjereniji kuhari, dok će se sve manje ostataka bacati. Iako frižideri troše energiju i čuvaju našu hranu, ova moderna ostava čini hranu vidljivom i natjerat će nas da budemo pažljiviji i inspirisani hranom oko nas.

kuhinja4

 

– Manje ćemo hrane stavljati na police, ali će biti kvalitetnija i tako da ćemo manje toga bacati, kažu iz Konceptualne kuhinje.

kuhinja5

Novi dizajn kuhinje izložen je na sajmu u Milanu i tjera nas da razmislimo o hrani, njenom bacanju, te kako da mudrije koristimo kuhinju.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.