Kako muškarci reaguju kada vide pijanu ženu na ulici

eksperiment1

U sklopu društvenog eksperimenta jedna glumica se pretvarala da je pijana usred bijela dana kako bi ispitali muške reakcije na ulici, i rezultati su šokantni.

Naime, na videu koji su na YouTube postavili sa Klinike za odvikvanje Centro Europei Neurosalus, vidi se atraktivna glumica sa bocom u ruci u 17:30 na ulicama Madrida.

Na početku snimka četvorica muškaraca joj odmah prilaze, a ona im govori da se izgubila, te da joj se ispraznila baterija na telefonu i da zato ne može naći svoje prijatelje. Oni su joj rekli da će joj pomoći, a nakon njene opaske da je “previše popila”, oni joj govore da nije “popila dovoljno i da popije još”.

eksperiment333

Drugi muškarac ju je pitao “da li je joj prvi put da se napije” i predlaže joj da sjednu u stubište “kako ne bi pala”.

Sljedeći dvojac joj je, također, predlagao da popije još koju, te su je zagrlili i insistirali na odlasku u prodavnicu kako bi joj kupili još alkohola.

Možda najšokantiji trenutak je kada ju je jedan muškarac prvo uputio kompliment, nazvavši je lijepom, a onda je odvodi u mirnu uličicu i pokušava je poljubiti nekoliko puta. Međutim, njene kolege su je uspjele otrgnuti od njega.

Reditelj je kazao kako niko nije prišao djevojci s namjerom da joj pomogne, te da su nisu prikazali neke scene koje su obilovale velikom količinom nepristojnosti i pokušaja fizičkog zlostavljanja.

https://www.youtube.com/watch?v=y6v5IVkIPvM