Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Život i zdravlje

Kako na Facebooku “smuvati” djevojku

31/05/2015

Teško da ćete na Facebooku prikazati sebe u boljem svjetlu nego uživo, naročito ako niste baš pismeni.

Online dating kulutra podrazumijeva uglavnom ono što ne bi trebalo da radite, da osoba sa kojom pokušavate da flertujete ne bi posumnjala da ste manijak. Ako ga imate, šarm lako izbija i kroz prozor za chat, ali nemojte se previše opustiti zaklonjeni bezbjednom distancom.

Ne propuštajte šansu koju vam pruža kontakt uživo

Ako ste prećutali večer u društvu u kome vam se neka djevojka dopala i uopšte joj se niste obratili i pokazali bilo kakve znake džentlmenstva i interesovanja, kad je startujete na Facebooku, biće joj čudno. Dobro, možda ste stidljivi. Ali, znate, ako mislite da nešto imate sa njom, morat ćete da rizikujete i izvedete je negdje i razgovarate sa njom.

Pa, ako se nađete u situaciji s početka, bolje odmah prevaziđite stidljivost, jer će poslije i virtuelna komunikacija biti prirodnija i normalnija.

Ne pišite djevojci koju ste dodali zbog fotografije kako vam se sviđa

Ne sviđa vam se ona, nego njene fotografije. Možda je fotogenična, a svakako je okačila samo najreprezentativnije fotke i ako je startujete sa “sviđaš mi se“ znat će da se niste ni potrudili da pogledate čega još ima na njenom profilu. Kad djevojke vide momka koji dobro izgleda na fotkama, one prouče njegov profil. Pročitaju sve statuse i komentare, obrate pažnju na linkove koje kačite, filmove, knjige i muziku koju ste označili kao omiljenu, jer to o vama govori mnogo više nego prodoran pogled u foto aparat.

Zaista zainteresovani muškarci rade to isto i onda ne napišu “sviđaš mi se“ nego nešto kao “imaš veoma zanimljiv profil, volio bih da se upoznamo“.

Imajte u vidu da se ne poznajete

Moguće je upoznati se preko Facebooka. Saznati šta nekoga zanima, čime se bavi, šta ga trenutno okupira i kako mu ide, da li je pametan, pismen, zabavan, koliko vam se podudaraju interesovanja i stavovi o životu. A kad sa nekim razvijete komunikaciju, u kojoj oboje uživate, obavezno se poslije nekog vremena i upoznate i to je zaista radostan susret u kome nema neprijatnih iznenađenja.

Dakle, komunicirajte. Koristite riječi da postavite pitanja, iskažete stavove i interesovanja, prosto, da razgovarate, kako biste to činili i uživo. I obratite pažnju na gramatiku, nepismenost je odbojna koliko i piskav glas.

Ne prekoračujte granice pristojnosti

Nemojte pokušavati odmah da pređete na stvar, ma koliko vas samo stvar zanimala. Jer će definitivno misliti da ste manijak. To što se osjećate slobodno na bezbjednoj distanci, koju pružavirtelna komunikacija nije ni razlog ni opravdanje za bezobrazluk, prostakluk i netaktičnost. Uostalom, ne biste tako razgovarali ni sa jednom djevojkom uživo, zar ne?

Nemojte pretpostavljati da ona ne pretpostavlja kako na isti način muvate sve svoje Facebook prijateljice

Jer ona to svakako pretpostavlja. Vjerovatno i sama chatuje i flertuje paralelno sa još nekoliko Facebook prijatelja i poznati su joj stereotipi ovakve komunikacije.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.