Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako odabrati sunčane naočale prema obliku lica (FOTO)

zene

Sunčane naočale imaju jednako veliku estetsku ulogu, kao i onu zdravstvenu, a nerijetko dolazi do problema pri kupovini jer ne stoji svaki model naočala svako obliku lica.

Kod sunčanih naočala najvažnija je UV zaštita, a s estetskog stajališta one smanjuju mrštenje i samim time pojavu bora i mreškanja oko očiju. Jedan od ključnih faktora, osim kvalitetne zaštite očiju je i vaš oblik lica prema kojem ćete odabrati savršen model sunčanih za svaki dan.

Ovalno lice

Ako imate ovalan oblik lica, onda imate puno sreće jer se takvo lice smatra savršenim za svaki tip okvira. Kod ovalnog oblika najviše se ističu jagodice i brada i pristaju mu svi modeli različitih oblika i stilova. Kako bi još više naglasili ovalnost, odaberite okvire koji su jednako široki ili samo malo širi od lica. Među najboljim (a i najtrendi) odabirom su blago četvrtasti okviri zaobljenih rubova.

Okruglo lice

Ako imate okruglo lice, pokušajte odabrati modele koji će ga vizualno izdužiti. Okrugli okviri nisu najsretnija opcija jer će vas još više zaokružiti, dok su ravne linije i okviri strogih pravouglova pun pogodak.

Srcoliko lice

Ovakav oblik lica kao da traži manje okvire jer tako izbjegavate naglasak na gornji dio lica, ali ne možete pogriješiti ni sa, sada već kultni, klasičnim avijatorskim modelima.

Četvrtasto lice

Ako imate četvrtasti oblik lica, također trebate odabrati modele koji će izdužiti lice. Za vas su super odabir retro okrugle naočale debljih okvira.