Život i zdravlje

Kako osvojiti pripadnike horoskopskih znakova

04/10/2015

Donosimo vam savjete kako bi terbalo da se ponašate prema muškim pripadnicima horoskopa da osvojite njegovo srce.

Ovan

Ako vam je za oko zapeo temperamentni Ovan, pokažite mu da volite izazov i uzbuđenja. Spomenite da vas zanimaju muške stvari tipa ratne tehnike ili vratolomne vožnje gliserom i već ste na pola puta do njegovoga srca. Pohvalite li se da volite gledati putopise i dokumentarne filmove o divljim i neistraženim predjelima Zemlje, zasijaće će mu pogled. Kad počne zaneseno pričati o svojim idealima, ne rušite mu ih hladnom logikom i sarkazmom. Prilagodite se njegovim nerijetko egocentričnim zahtjevima i imaćete ključ za njegovu dušu.

Bik

Bik je hedonista koji ne može živjeti bez udobnosti i topline doma i materijalne sigurnosti. Primijeti li da ste porodični tip i da vam je idila udvoje važnija od društva, neće ostati ravnodušan, a kako je veliki gurman, češće mu spominjite svoje kulinarske sposobnosti. Ubrzo može dobiti želju s vama eksperimentisati po kuhinji, a usput se svašta može dogoditi. Povedite razgovor i o umjetnosti, slikama, izložbama, jer je Bik esteta i voli sve što godi njegovim čulima. Ipak, najslađa mu je svakako tema o novcu i materijalnim stvarima, pa će se pohvaliti i o svojim planovima, za koje rado traži životnog saputnika.

Blizanci

Diskutujte s njim o svemu i svačemu, obrazovanju, sportu, politici na vrckast način, jer u svemu traži naznake humora i ironije, pa i kad se radi o ozbiljnim stvarima. Voli svijet filma, pozorišta, televizije i spektakla, pa će ga razgovor na tu temu posebno zabaviti. Budite dobro upućeni u sve moguće tračeve i obaviješteni o događajima u svojoj školi, faksu ili kraju pa zajedno ogovarajte poznate osobe. Najsretniji je kad zabavlja i uveseljava druge i kad je tamo gdje se nešto događa. Zanimaju ga sve teme o društvenim događajima i partnerka koja je u sve dobro upućena.

Rak

Istaknete li patriotski duh i naglasite li svoju vezanost za porodične korijene, jer Rak voli svaki razgovor koji skreće u temu domoljublja, lokalpatriotizma ili istorije, blizu ste njegovoga srca. Pokažite svoju ljubav prema kući i životinjama, a u šetnji s njim divite se drugoj djeci i recite kako biste voleli imati veliku porodicu. Razniježit će se ako ga pozovete kod sebe da zajedno pogledate neki romantični film ili istorijski spektakl. Obožava istoriju i stare kulture, okrenut je prošlosti, pa će mu već sam spomen na dobra stara vremena dati materijala za razgovor i zbližavanje.

Lav

Želite li zadobiti Lavovu pažnju, moraćete pokazati da ste na visini njegovih želja u društvenom i telesnom smislu. Prikažite se poslovno uspješni, samostalni i solidno materijalno potkovani. Uskoro će vam početi spontano otkrivati svoje visoke ambicije i u vama vidjeti ženu dostojnu svoje pažnje. Brinite o sopstvenom izgledu i fizičkoj kondiciji i tome posvećujte puno vremena ili se pohvalite kako ste upravo izašli iz teretane ili kozmetičkog salona i svaki će tipični Lav zagristi. Ubrzo bi vas mogao pozvati kod sebe da vidite njegovu malu kućnu teretanu.

Djevica

Ako tražite formulu za osvajanje muškarca Djevice, onda se preobratite u pedantnu, realnu, štedljivu i poslovnu osobu. Navedite ga na razgovor o poslu jer je to neiscrpna tema. Razgovor o flori i fauni, omiljenom piscu, zadnjem filmu ili važnosti pozorišne predstave takođe će postići željeni učinak jer je muskarac Djevica predan kulturi. Želi biti zdrav po svaku cenu, pa će ga vaša kućna literatura i o njezi tijela i duha naprosto oduševiti. Skrenete li na temu o jelu, naglasite da vodite računa o kalorijama i preferirate samo zdravu hranu.

Vaga

Ako se pokažete ekstravagantnom ženom koja u društvenom životu uživa punim plućima, velike su šanse da zaintrigirate mušku Vagu. Najrazličitija mondenska okupljališta hrane njegovu taštinu, te bude kod pripadnika ovog znaka osjećaj za lijepo, pa ćete probuditi interes pokažete li se kulturno orijentisanom. Rado ide na sva ona mjesta na kojima se ljepota spaja sa stilom i dobrim ukusom, pa recite da često posjećujete muzeje, izložbe i koncerte. Voli sve teme vezane uz modu i ljepotu, nadasve šarm, nežnost i razumijevanje za sve njegove potrebe.

Škorpija

Škorpiona zanima sve nejasno, intrigantno i tajnovito, što ga čini strastvenim ljubiteljem horor filmova, kriminalističkih romana i detektivskih priča. Najviše voli da razgovara o politici i zločinu te prati sva politička događanja u svijetu, pa pokažite da i vas zanima to područje. Oboritćete ga s nogu ako mu priznate da ste pretplaćeni na par erotskih magazina ili da u svojoj kućnoj videoteci imate par erotskih filmova. Seks mu je glavna preokupacija i o toj temi može razgovarati satima.

Strijelac

Privucite ga parolom ‘u zdravom tijelu zdrav duh’, pa se, ako vaš Strijelac trči ili igra tenis, pohvalite sličnim aktivnostima. Tada ćete moći satima pričati o vitaminima, proteinima i svim čudesima za oblikovanje tijela. Usred neobaveznog razgovora recite da žurite kući da gledate utakmicu i da ćete se vidjeti kasnije. Vjerovatno će vas nazvati za pola sata i s vama oduševljeno komentarisati rezultat. Naglasite da obožavate putovanja i egzotične zemlje i da biste se rado uputili na safari ili vozili Camel Trophy.

Jarac

Pokažite zanimanje za posao koji on obavlja i ostavite sliku štedljive osobe koja zna ulagati u svoju budućnost. Pričajte mu o svom poslu i primanjima, nekretninama, osiguranju, kreditnim karticama ili imovini, što će propatiti s neskrivenim zadovoljstvom. Zanima li vas politika ili ne, nešto biste morali znati i o tom području života, jer Jarac je upućen u skoro sve, pa će to očekivati i od vas. Iznesite svoja strahovanja o ozonskim rupama i nesigurnosti svijeta u kojem živimo i u vama će ugledati srodnu dušu.

Vodolija

Sve što je avangardno izaziva znatiželju kod Vodolije, pa započnite temu o životu na drugim planetima, o kometama ili crnim rupama. Pohvalite se da obožavate naučnu fantastiku. Budite uvjereni da će se ponuditi da ih gledate zajedno. Fasciniran je modernom tehnologijom, pa svakako naučite osnove korišćenja kompjutera, DVD-a, mobilnog telefona i sličnih pomagala. Pravite se da vas ludo zanima svijet informatike, ali da ste početnik. Sav sretan dolepršaće k vama da vam prenese svoje znanje.

Ribe

Privući ćete ga ako pokažete da se razumijete u klasičnu muziku i njegujete ljubav prema umjetnosti i poeziji. Obožava umjetnost i poeziju, muziku i ples, pa će svaka tema o omiljenom pjevaču, baletanu ili rock grupi biti nadahnuće da vam o tome priča danima. Iskažite brigu i ljubav prema napuštenim životinjama budući da ih on kod kuće vjerovatno ima nekoliko. Briga o zdravlju je takođe jedna od omiljenih tema. Voli i more, krstarenje pa i udubljivanje u mistiku, religiju ili pak svijet paranormalnog.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.