Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kako sam smršao 182 kilograma

shand

Jesse Shand, 28-godišnji mladić iz grada Novi u američkoj saveznoj državi Michigan, u maju 2013. godine imao 317 kg, ali je za godinu dana izgubio više od 182 kilograma.

shand1

Šend nije bio svjestan svog problema dok nije počeo da gubi sposobnost da radi neke stvari. Iz kuće nije izlazio godinama, nije se viđao s prijateljima. Sve manje i manje je obraćao pažnju na svoj izgled, izbjegavajući da se pogleda u ogledalo. Shand nije mogao da uđe u tuš-kabinu, a prošlo je godinu dana otkada se posljednji put kupao. Ni automobil nije mogao da vozi, jer nije mogao da zaveže pojas.

[yuzo_related]

Postao je nezadovoljan, usamljen i negativan, samo je igrao igrice i vrijeđao ljude po internet forumima. Međutim, kada se prijavio na forum sajta Bodybuilding.com, gdje je “prozivao” bildere, forumaši su ga ucijenili i zahtjevali da im pošalje svoju fotografiju. Nije ni slutio da će mu se život promijeniti iz korijena.

Postavljao je fotografije svojih dijelova tijela na forum i dobijao komentare podrške i ohrabrivanja da treba da poradi na mršavljenju i da nije kasno da dovede svoj život u red. Davali su mu savjete kako da promijeni svoje tijelo i nisu priznavali izgovore.

I on je odlučio da pokuša.

Prvi od savjeta forumaša su bili da smanji nezdravu hranu koju je jeo i da ubacio kardio trening. Ove savjete Shand je poslušao i krenuo malim koracima da uvodi promjene u svoj život.

Sa prethodnih osam pilećih kesadilja za večeru smanjio je na sedam, a u svoj život je počeo da uvodi vježbe kretanja i mlataranja rukama i plesanje u sjedećem položaju.

Ubrzo je donio pet važnih odluka i postavio sljedeće ciljeve:
– smanjiti unos hrane za 25 procenata
– povećati unos vode za 200 procenata
– razgovarati sa socijalnim radnikom oko angažovanja stručne, medicinske pomoći povećati fizičku aktivnost za 100 procenata
– povećati higijenu za 100 procenata

Postao je motivisan i svakodnevno je postavljao na forume svoje prikaze aktivosti i obroka.

shand2

Ubrzo je u svoje aktivnosti uključio čučnjeve sa sopstvenom težinom, lagano dizanje benča, potisak sa ramena u sjedećem položaju i šetnju po kući. Priznaje da bi se na početku zadisao i ostao bez daha nakon nekoliko koraka, ali nije želio da odustane.

Kada je vidio pomak, krenuo je u teretanu i počeo da trči na traci, diže bučice, radi biceps pregib i benč. Usput je krenuo i na plivanje i streličarstvo.

Nakon nekoliko godina je počeo da brine o sebi i higijeni, promijenio je način ishrane i socijalizovao se.

Iako Shanda čeka još dug put do savršene težine i završene transformacije, pravi je uspijeh što se iz letargije i nezadovoljstva pokrenuo i postao motivisan da ne odustaje od svog života i da se promijeni na bolje.