Kako se riješiti tamnih mrlja na pazuhu

djevojka34

Tamnija koža na pazusima česta je pojava, pogotovo kod odraslih žena, a premda rijetko upozorava na neku bolest, smeta nam jer kvari naš izgled.

Do tamnije kože na ovom području dolazi zbog različitih stvari – depilacije voskom ili aparatićem, izlaganja sunčevim zrakama, čestog brijanja, jakog znojenja, nanošenja dezodoransa s velikim postotkom alkohola…

Tamne mrlje mogu se riješiti skupim tretmanima u salonima, ali mogu se riješiti i kućnim pripravcima koji se često pokazuju djelotvornima.

1. Krompir

Svježi krompir odličan je prirodni izbjeljivač kože. Razrežite ga na pola ili na ploške (kako vam je zgodnije), utrljajte u čistu kožu na pazuhu i pričekajte 15 do 20 minuta pa isperite mlakom vodom. Koristite svaki dan dok ne dobijete željene rezultate.

2. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu s malo vode kako bi dobili gustu pastu, a zatim ju nanesite na područje ispod ruke i dobro istrljajte pa isperite. Ponavljajte do 3 puta sedmično, ne češće.

3. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje izvrsno je za uklanjanje tamnih mrlja, a sadrži i vitamin E pa njeguje kožu. Utrljajte ga na pazuh i ostavite da stoji 10 do 15 minuta a zatim isperite. Ovo možete ponavljati svaki dan i po nekoliko puta.