Kako vam mobiteli mogu uništiti ljubavnu vezu

mobitel-muskarac1323

Mobiteli mogu narušiti ljubavne odnose među partnerima i povećavaju rizik od depresije, pokazalo je istraživanje objavljeno u časopisu Computers in Human Behavior

Naučnici sa Sveučilišta Baylor proveli su dvije otvorene ankete u kojima je učestvovalo gotovo 500 odraslih Amerikanaca, a cilj je bio otkriti koliko provjeravanje poruka na telefonu ima utjecaj na međusobne odnose.

Rezultati su pokazali da je 46 posto ispitanika imalo osjećaj da su izignorirani od strane svog partnera zbog telefona, a njih 23 posto otkrilo je da je prekomjerna upotreba pametnog telefona njihovog partnera uzrokovala i ozbiljne probleme u vezi. Više od 36 posto sudionika počelo je osjećati depresiju.

Osim što moderna tehnologija, u ovom slučaju prekomjerna upotreba mobilnih telefona, može nepovoljno utjecati na mozak, može lako uzrokovati i probleme u međusobnim odnosima i komunikaciji, navodi se u zaključcima.

Stručnjaci savjetuju da ne gledate ništa po svom pametnom telefonu barem pola sata prije spavanja.

Odlogirajte se iz maila na telefonu nakon što vam završi radno vrijeme i isključite primanje obavijesti od raznih aplikacija.

To će vas držati malo dalje od svojih mobilnih uređaja, a možda i spasiti vašu vezu ako je već krenula nizbrdo baš zbog gore navedenih razloga, prenosi Večernji.