Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kao bebe gorjele u požaru, danas su sretne i zaljubljene

sestre8

Imale su svega 17 mjeseci kad im se 21. septembra 1988. dogodila ogromna tragedija. Kuća u kojoj su živjele se zapalila, a majka im je poginula. Tri sestre blizanke, Jordan, Trae i Chandra Berns iz SAD-a, jedva su to preživjele, bilo je trenutaka u kojima liječnici nisu bili sigurni da će se izvući. Nakon oporavka su ostali ožiljci po cijelom tijelu, uključujući i lice. Pod opekotinama im je bilo oko 40 posto tijela.

sestre

Kako su odrastale samopouzdanje im je padalo. Vidjele su da se razlikuju od ostale djece, a često su bile i predmet izrugivanja. Uz to im je nedostajala majka iako su je se jedva sjećale. Ni oca nisu viđale. Bio je ovisnik o drogama i umro je 2003. od predoziranja. Čak je bio pod istragom zbog podmetanja tog kobnog požara, ali sud je zaključio kako nije kriv.

sestre1

U srednoj školi i kasnije počele su nositi debele slojeve šminke na licu kako bi prikrile ožiljke.

sestre2

Spas im je stigao 2009. godine u obliku novih tretmana za ljude s ožiljcima od opekotima. Nakon toga kao da su se preporodile. Samopouzdanje im je polako raslo, a danas su sretne i zaljubljene. Često se pojavljuju u medijima jer žele biti potpora i tračak nade ljudima koji proživljavaju to što su i one.

sestre4

Chandra i njen suprug Dylan Yarter bave se fotografijom.

sestre5

Jordan se udala za Coryja Vavala i profesionalno šminka ljude s ožiljcima na licu.

sestre6

Trae radi u prehrambenoj industriji i s partnerom Raphom Reyesom voli putovati svijetom.

sestre7

Ovo je priča o njima iz 2009. godine nakon što su bile na najnovijim tretmanima za ljude spaljene kože: