Život i zdravlje

Balearska ostrva

Kazne do 600.000 eura za organiziranje privatnih zabava

11/07/2020

Građani koji ne budu nosili zaštitne maske na javnim mjestima bit će kažnjeni sa 100 eura

Balearska ostrva, koji spadaju u jednu od najposjećenijih turističkih regija u Španiji, donijeli su odluku prema kojoj će strogo biti kažnjeni građani koji ne poštuju mjere uvedene u borbi protiv širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Prema odluci ove španske autonomne zajednice, oni koji ne budu poštovali određene zabrane mogu biti kažnjeni novčanim kaznama od 100 do čak 600.000 eura.

Nakon normalizacije stanja na Balearskim ostrvima građani i dalje moraju poštovati pravilo socijalne distance, nositi maske za lice i pridržavati se ograničenja u vezi sa brojem ljudi na javnim mjestima.

Uprava Balearskih otoka saopćila je da će osobe koje organizuju privatne zabave u komercijalne svrhe na brodicama ili u kućama, na kojima učestvuje prevelik broj ljudi, biti kažnjene novčanim kaznama i do 600.000 eura. Građani koji ne budu nosili zaštitne maske na javnim mjestima bit će kažnjeni sa 100 eura.

Poručili su da nakon teške borbe protiv pandemije ovakvim koracima žele svim posjetiocima garantovati bezbjedan i miran boravak u tom dijelu zemlje.

Balearski otoci, poznati i kao Baleari, sastoje se, između ostalog, od otoka Menorca, Mallorca i Cabrera. Balearska ostrva su samo prošle godine ugostila oko 13.680.000 turista.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.